Ana Luisa Lemus Conejo

Acceso Margarita Salas (USE)
alemus@us.es
Área de conocimiento: Bioquímica y Biología Molecular
Departamento: Bioquímica Médica y Biología Molecular e Inmunología
Grupo: InmunoNutrición e InmunoMetabolismo (CTS-1074)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2022 CD4+ and CD8+ T-cell responses in bone marrow to fatty acids in high-fat diets JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY
Artículo2022 GPETAFLR, a peptide from Lupinus angustifolius L. prevents inflammation in microglial cells and confers neuroprotection in brain Nutritional Neuroscience
Artículo2021 MUFAs in high-fat diets protect against obesity-induced bias of hematopoietic cell lineages MOLECULAR NUTRITION & FOOD RESEARCH
Artículo2020 A lupine (Lupinus angustifolious L.) peptide prevents non-alcoholic fatty liver disease in high-fat-diet-induced obese mice FOOD & FUNCTION
Capítulo2020 Oleic acid-the main component of olive oil on postprandial metabolic processes Olives and olive oil in health and disease prevention (Second Edition)
Artículo2020 Postprandial triglyceride-rich lipoproteins promote M1/M2 microglia polarization in a fatty-acid-dependent manner JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY
Artículo2019 GPETAFLR, a biopeptide from Lupinus angustifolius L., protects against oxidative and inflammatory damage in retinal pigment epithelium cells Journal of Food Biochemistry
Artículo2019 GPETAFLR, an octapeptide isolated from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, promotes the skewing to the M2 phenotype in human primary monocytes FOOD & FUNCTION
Artículo2019 Unsaponifiable and phenolic fractions from virgin olive oil prevent neuroinflammation skewing microglia polarization toward M2 phenotype JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Artículo2018 GPETAFLR, a novel bioactive peptide from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, reduces osteoclastogenesis JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/12/2022 30/11/2024 Investigador/a ALimentación Circular para un Envejecimiento Saludable a través de la obtención de nuevos ingredientes Tecnofuncionales a partir de subproductos de la industria Oleícola (TED2021-130521A-I00) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado