Rocio Toscano Sanchez

Acceso Margarita Salas (USE)
mtoscanos@us.es
Área de conocimiento: Bioquímica y Biología Molecular
Departamento: Bioquímica Médica y Biología Molecular e Inmunología
Grupo: InmunoNutrición e InmunoMetabolismo (CTS-1074)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2022 Acyclic Diterpene Phytol from Hemp Seed Oil (Cannabis sativa L.) Exerts Anti-Inflammatory Activity on Primary Human Monocytes-Macrophages FOODS
Artículo2022 Antioxidant and immunomodulatory properties of chia protein hydrolysates in primary human monocyte–macrophage plasticity FOODS
Artículo2022 GPETAFLR, a peptide from Lupinus angustifolius L. prevents inflammation in microglial cells and confers neuroprotection in brain Nutritional Neuroscience
Artículo2022 Kiwicha (Amaranthus Caudatus L.) protein hydrolysates reduce intestinal inflammation by modulating NLRP3 inflammasome pathway FOOD & FUNCTION
Artículo2021 Obesity-associated metabolic disturbances reverse the antioxidant and anti-inflammatory properties of high-density lipoproteins in microglial cells Biomedicines
Artículo2020 A lupine (Lupinus angustifolious L.) peptide prevents non-alcoholic fatty liver disease in high-fat-diet-induced obese mice FOOD & FUNCTION
Artículo2020 Hemp (Cannabis sativa l.) protein hydrolysates promote anti-inflammatory response in primary human monocytes BIOMOLECULES
Artículo2020 Postprandial triglyceride-rich lipoproteins promote M1/M2 microglia polarization in a fatty-acid-dependent manner JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY
Artículo2019 GPETAFLR, a biopeptide from Lupinus angustifolius L., protects against oxidative and inflammatory damage in retinal pigment epithelium cells Journal of Food Biochemistry
Artículo2019 GPETAFLR, an octapeptide isolated from Lupinus angustifolius L. protein hydrolysate, promotes the skewing to the M2 phenotype in human primary monocytes FOOD & FUNCTION
Artículo2019 Minor compounds from virgin olive oil attenuate LPS-induced inflammation via visfatin-related gene modulation on primary human monocytes Journal of Food Biochemistry
Artículo2019 Neuroprotective protein hydrolysates from hemp (Cannabis sativa L.) seeds FOOD & FUNCTION
Artículo2019 Nutraceutical extract from dulse (Palmaria palmata L.) inhibits primary human neutrophil activation MARINE DRUGS
Artículo2019 Resveratrol-enriched grape seed oil (Vitis vinifera L.) protects from white fat dysfunction in obese mice JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Artículo2019 Unsaponifiable and phenolic fractions from virgin olive oil prevent neuroinflammation skewing microglia polarization toward M2 phenotype JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/12/2022 30/11/2024 Investigador/a ALimentación Circular para un Envejecimiento Saludable a través de la obtención de nuevos ingredientes Tecnofuncionales a partir de subproductos de la industria Oleícola (TED2021-130521A-I00) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/01/2022 31/12/2023 Investigador/a Obtención y desarrollo sostenible de péptidos neuroprotectores de la semilla de cáñamo (NeuroHPep) (US-1381492) Consejería de Economía, Conocimiento, Empresas y Universidad (Autonómico)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado