Ver Investigador - - Prisma - Unidad de Bibliometría

Elena Maria Grao Cruces

PAIDI Predoctoral
egrao@us.es
Área de conocimiento: Bioquímica y Biología Molecular
Departamento: Bioquímica Médica y Biología Molecular e Inmunología
Grupo: InmunoNutrición e InmunoMetabolismo - CTS-1074 (Universidad de Sevilla)
Tipo Año Título Fuente
Resumen congreso2023 Deciphering the role of dietary fatty acids on HDL (high-density lipoprotein) lipidome ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
Resumen congreso2023 Divergent effects of dietary fatty acids on postprandial exosome functionality and their proteomic profile ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
Resumen congreso2023 Effects of dietary fatty acids on high-density lipoprotein proteomic profile and quality ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
Artículo2023 Lipoprotein metabolism, protein aggregation, and Alzheimer's disease: a literature review INTERNATIONAL JOURNAL OF MOLECULAR SCIENCES
Resumen congreso2023 Macro and Micro Characterization of Antioxidant Protein Hydrolysates from Hemp (Cannabis sativa L) seeds ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
Artículo2023 Mediterranean Diet and Melatonin: A Systematic Review ANTIOXIDANTS
Artículo2023 Modulation of Beta-Amyloid-Activated Primary Human Neutrophils by Dietary Phenols from Virgin Olive Oil NUTRIENTS
Artículo2023 Proteomic analysis of postprandial high-density lipoproteins in healthy subjects INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2022 Acyclic Diterpene Phytol from Hemp Seed Oil (Cannabis sativa L.) Exerts Anti-Inflammatory Activity on Primary Human Monocytes-Macrophages FOODS
Artículo2022 Antioxidant and immunomodulatory properties of chia protein hydrolysates in primary human monocyte–macrophage plasticity FOODS
Artículo2022 High-density lipoproteins and immune response: a review INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2022 Kiwicha (Amaranthus Caudatus L.) protein hydrolysates reduce intestinal inflammation by modulating NLRP3 inflammasome pathway FOOD & FUNCTION
Póster2022 Metabolic syndrome remodels high-density lipoprotein lipidome OBESITY FACTS
Artículo2022 Moderate beer consumption and metabolic health: A comprehensive review from the lipoprotein perspective JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Capítulo2021 Grape (Vitis vinifera L.) Seed Oil: A Functional Food from the Winemaking Industry Advances in Food Science
Artículo2021 High-density lipoproteins and Mediterranean diet: a systematic review NUTRIENTS
Artículo2021 Obesity-associated metabolic disturbances reverse the antioxidant and anti-inflammatory properties of high-density lipoproteins in microglial cells Biomedicines
Artículo2020 A lupine (Lupinus angustifolious L.) peptide prevents non-alcoholic fatty liver disease in high-fat-diet-induced obese mice FOOD & FUNCTION
Artículo2020 Dietary Fatty Acids in Postprandial Triglyceride-Rich Lipoproteins Modulate Human Monocyte-Derived Dendritic Cell Maturation and Activation NUTRIENTS
Artículo2020 Grape (Vitis vinifera L.) Seed Oil: A Functional Food from the Winemaking Industry FOODS
Artículo2020 Hemp (Cannabis sativa l.) protein hydrolysates promote anti-inflammatory response in primary human monocytes BIOMOLECULES
Resumen congreso2020 POSTPRANDIAL TRIGLYCERIDE-RICH LIPOPROTEINS MODULATE HUMAN MONOCYTE-DERIVED DENDRITIC CELL MATURATION AND ACTIVATION IN A FATTY-ACID-DEPENDENT MANNER ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
Resumen congreso2019 Lupine (Lupinus angustifolious L.) peptide ameliorates the non-alcoholic steatohepatitis in mice BASIC & CLINICAL PHARMACOLOGY & TOXICOLOGY
Artículo2019 Resveratrol-enriched grape seed oil (Vitis vinifera L.) protects from white fat dysfunction in obese mice JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/09/2023 31/08/2027 Investigador/a Papel de los ácidos grasos de la dieta en la comunicación intercelular mediada por vesículas extracelulares: una aproximación multiómica para una nutrición de precisión (PID2022-138650OA-I00) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/12/2022 30/11/2024 Investigador/a ALimentación Circular para un Envejecimiento Saludable a través de la obtención de nuevos ingredientes Tecnofuncionales a partir de subproductos de la industria Oleícola (TED2021-130521A-I00) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/02/2020 30/04/2022 Contratado Descifrando el papel de los ácidos grasos de la dieta sobre la funcionalidad de las HDL (US-1263458) Junta de Andalucía (Consejería de Economía y Conocimiento) (Autonómico)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado