Elena Maria Grao Cruces

PAIDI Predoctoral
egrao@us.es
Área de conocimiento: Bioquímica y Biología Molecular
Departamento: Bioquímica Médica y Biología Molecular e Inmunología
Grupo: InmunoNutrición e InmunoMetabolismo (CTS-1074)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2023 Mediterranean Diet and Melatonin: A Systematic Review ANTIOXIDANTS
Artículo2023 Proteomic analysis of postprandial high-density lipoproteins in healthy subjects INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2022 Acyclic Diterpene Phytol from Hemp Seed Oil (Cannabis sativa L.) Exerts Anti-Inflammatory Activity on Primary Human Monocytes-Macrophages FOODS
Artículo2022 Antioxidant and immunomodulatory properties of chia protein hydrolysates in primary human monocyte–macrophage plasticity FOODS
Artículo2022 High-density lipoproteins and immune response: a review INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2022 Kiwicha (Amaranthus Caudatus L.) protein hydrolysates reduce intestinal inflammation by modulating NLRP3 inflammasome pathway FOOD & FUNCTION
Póster2022 Metabolic syndrome remodels high-density lipoprotein lipidome OBESITY FACTS
Artículo2022 Moderate beer consumption and metabolic health: A comprehensive review from the lipoprotein perspective JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Capítulo2021 Grape (Vitis vinifera L.) Seed Oil: A Functional Food from the Winemaking Industry Advances in Food Science
Artículo2021 High-density lipoproteins and Mediterranean diet: a systematic review NUTRIENTS
Artículo2021 Obesity-associated metabolic disturbances reverse the antioxidant and anti-inflammatory properties of high-density lipoproteins in microglial cells Biomedicines
Artículo2020 A lupine (Lupinus angustifolious L.) peptide prevents non-alcoholic fatty liver disease in high-fat-diet-induced obese mice FOOD & FUNCTION
Artículo2020 Dietary Fatty Acids in Postprandial Triglyceride-Rich Lipoproteins Modulate Human Monocyte-Derived Dendritic Cell Maturation and Activation NUTRIENTS
Artículo2020 Grape (Vitis vinifera L.) Seed Oil: A Functional Food from the Winemaking Industry FOODS
Artículo2020 Hemp (Cannabis sativa l.) protein hydrolysates promote anti-inflammatory response in primary human monocytes BIOMOLECULES
Resumen congreso2020 POSTPRANDIAL TRIGLYCERIDE-RICH LIPOPROTEINS MODULATE HUMAN MONOCYTE-DERIVED DENDRITIC CELL MATURATION AND ACTIVATION IN A FATTY-ACID-DEPENDENT MANNER ANNALS OF NUTRITION AND METABOLISM
Resumen congreso2019 Lupine (Lupinus angustifolious L.) peptide ameliorates the non-alcoholic steatohepatitis in mice BASIC & CLINICAL PHARMACOLOGY & TOXICOLOGY
Artículo2019 Resveratrol-enriched grape seed oil (Vitis vinifera L.) protects from white fat dysfunction in obese mice JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/12/2022 30/11/2024 Investigador/a ALimentación Circular para un Envejecimiento Saludable a través de la obtención de nuevos ingredientes Tecnofuncionales a partir de subproductos de la industria Oleícola (TED2021-130521A-I00) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado