Jenifer Santos Garcia

Talento Doctores (PID Junta Andalucía)
jsantosgarcia@us.es
Área de conocimiento: Ingeniería Química
Departamento: Ingeniería Química
Grupo: REOLOGÍA APLICADA.TECNOLOGÍA DE COLOIDES (TEP-943)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2021 Impact of microfluidization on the emulsifying properties of zein-based emulsions: influence of diutan gum concentration MATERIALS
Artículo2021 Optimization of sonication parameters to obtain food emulsions stabilized by zein: formation of zein–diutan gum/zein–guar gum complexes JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2020 Characterization of novel nanoemulsions, with improved properties, based on rosemary essential oil and biopolymers JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Ponencia2020 Development of an emulgel type format based on rosemary essential oil and a fumed silica. Influence of a shear post-treatment on its final properties PROCEEDINGS OF THE IBERIAN MEETING ON RHEOLOGY (IBEREO 2019)
Artículo2020 Development of food-grade Pickering emulsions stabilized by a biological macromolecule (xanthan gum) and zein INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Capítulo2020 Evaluación de las competencias adquiridas en cursos de postgrado del área de ingeniería y arquitectura mediante una aplicación móvil Innovación Docente e Investigación en Ciencias, Ingeniería y Arquitectura. Avanzando en el proceso de enseñanza-aprendizaje
Artículo2020 Preparation and characterization of emulgels loaded with sweet fennel oil Journal of Dispersion Science and Technology
Artículo2020 Processing and formulation optimization of mandarin essential oil-loaded emulsions developed by microfluidization MATERIALS
Capítulo2020 Propuesta de innovación docente para mejorar la participación y el proceso de enseñanza-aprendizaje en formulación química para alumnos de educación secundaria obligatoria Innovación Docente e Investigación en Ciencias, Ingeniería y Arquitectura. Avanzando en el proceso de enseñanza-aprendizaje
Ponencia2020 Rheology and physical stability of rosemary essential oil emulsions PROCEEDINGS OF THE IBERIAN MEETING ON RHEOLOGY (IBEREO 2019)
Artículo2020 Strategies for reducing Ostwald ripening phenomenon in nanoemulsions based on thyme essential oil JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2019 A comparison of microfluidization and sonication to obtain lemongrass submicron emulsions. Effect of diutan gum concentration as stabilizer LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Ponencia2019 Aplicación móvil como sistema de evaluación y para la mejora de la participación del alumnado en docencia teórica de la asignatura tecnología ambiental CUICIID 2019: Congreso universitario internacional sobre la comunicación en la profesión y en la Universidad de hoy IX: Contenidos, investigación, innovación y docencia: 23 y 24 octubre
Artículo2019 Development of emulgels formulated with sweet fennel oil and rhamsan gum, a biological macromolecule produced by Sphingomonas INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2019 Effectiveness of mobile devices as audience response systems in the chemistry laboratory classroom COMPUTER APPLICATIONS IN ENGINEERING EDUCATION
Artículo2019 Electrorheological behaviour of suspensions in silicone oil of doped polyaniline nanostructures containing carbon nanoparticles JOURNAL OF INTELLIGENT MATERIAL SYSTEMS AND STRUCTURES
Artículo2019 Encapsulation of beta-carotene in emulgels-based delivery systems formulated with sweet fennel oil LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2019 Influence of a shear post-treatment on rheological properties, microstructure and physical stability of emulgels formed by rosemary essential oil and a fumed silica JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2019 Influence of the Homogenization Pressure on the Rheology of Biopolymer-Stabilized Emulsions Formulated with Thyme Oil FLUIDS
Artículo2019 Injectable Hydrogels Based on Pluronic/Water Systems Filled with Alginate Microparticles for Biomedical Applications MATERIALS
Artículo2019 Linear and non-linear flow behavior of welan gum solutions RHEOLOGICA ACTA
Capítulo2019 Production of food bioactive-loaded nanostructures by microfluidization Nanoencapsulation of Food Ingredients by Specialized Equipment: Volume 3 in the Nanoencapsulation in the Food Industry series
Artículo2018 Development and characterisation of a continuous phase based on a fumed silica and a green surfactant with emulsion applications COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo2018 Development of food emulsions containing an advanced performance xanthan gum by microfluidization technique FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Artículo2018 Effect of temperature and shear on the microstructure of a microbial polysaccharide secreted by Sphingomonas species in aqueous solution INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2018 Enhancing rosemary oil-in-water microfluidized nanoemulsion properties through formulation optimization by response surface methodology LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2018 Estudio reológico y análisis sensorial de cuatro detergentes comerciales denominados "detergente-gel" AFINIDAD
Artículo2018 Influence of primary homogenization step on microfluidized emulsions formulated with thyme oil and Appyclean 6548 JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY
Artículo2018 Influencia de la formulación en emulsiones dobles con ingredientes ecológicos preparadas mediante una técnica microfluídica AFINIDAD
Artículo2018 Influencia del tensoactivo en la formación y estabilidad física de emulsiones ecológicas concentradas AFINIDAD
Ponencia2018 Injectable Hydrogels Based on Pluronic/Water Systems Filled with Alginate Microparticles: Rheological Characterization 9TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON TIMES OF POLYMERS AND COMPOSITES: FROM AEROSPACE TO NANOTECHNOLOGY
Artículo2018 Strategy for the development and characterization of environmental friendly emulsions by microfluidization technique JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2018 The Role of Processing Temperature in Flocculated Emulsions INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH
Artículo2018 Time-dependent behavior in analyte-, temperature-, and shear-sensitive Pluronic PE9400/water systems COLLOID AND POLYMER SCIENCE
Artículo2017 Assessing differences between Ostwald ripening and coalescence by rheology, laser diffraction and multiple light scattering COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES
Capítulo2017 Estudio de la estabilidad física, propiedades reológicas y microestructura de sistemas aerosil 200/agua. Influencia de un tensioactivo no iónico IV jornada de investigación y postgrado
Capítulo2017 Methodology for the development of ecological emulsions formulated with green solvents or essential oils IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2017 Methodology to estimate the yield stress applied to ultraconcentrated detergents as model systems CHEMICAL ENGINEERING SCIENCE
Artículo2017 Progress in the Formulation of Concentrated Ecological Emulsions for Agrochemical Application Based on Environmentally Friendly Ingredients ACS SUSTAINABLE CHEMISTRY & ENGINEERING
Artículo2016 A Further Step in the Development of Oil-in-Water Emulsions Formulated with a Mixture of Green Solvents INDUSTRIAL & ENGINEERING CHEMISTRY RESEARCH
Artículo2016 Development of eco-friendly emulsions produced by microfluidization technique JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY
Artículo2016 Optimization of a green emulsion stability by tuning homogenization rate RSC ADVANCES
Ponencia2016 Reología aplicada & tecnología de coloides. Aplicaciones en ingeniería de productos III Jornada de investigación y postgrado: Libro de Actas
Artículo2016 Shear-Induced Structural Transitions in a Model Fabric Softener Containing an Esterquat Surfactant JOURNAL OF SURFACTANTS AND DETERGENTS
Artículo2016 Uso de una aplicación móvil para aumentar la motivación del alumnado en formulación y nomenclatura química AFINIDAD
Artículo2015 Controlled production of eco-friendly emulsions using direct and premix membrane emulsification CHEMICAL ENGINEERING RESEARCH & DESIGN
Artículo2015 Influence of the concentration of a polyoxyethylene glycerol ester on the physical stability of submicron emulsions CHEMICAL ENGINEERING RESEARCH & DESIGN
Artículo2015 Relationship of rheological and microstructural properties with physical stability of potato protein-based emulsions stabilized by guar gum FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2014 Development of eco-friendly submicron emulsions stabilized by a bio-derived gum COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES
Ponencia2014 La simulación por ordenador como herramienta de aprendizaje de procesos reales en prácticas de planta piloto FECIES 2013: X Foro Internacional sobre Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior
Artículo2014 Physical characterization of eco-friendly O/W emulsions developed through a strategy based on product engineering principles AICHE JOURNAL
Artículo2013 Caracterización reológica de una suspoemulsión comercial para uso agroquímico AFINIDAD
Artículo2013 Physical Characterization of a Commercial Suspoemulsion as a Reference for the Development of Suspoemulsions CHEMICAL ENGINEERING & TECHNOLOGY

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/01/2016 31/12/2018 Investigador/a Evaluación de la Homogeneización por Microcanales para la Preparación y Caracterización de Emulsiones Submicrónicas de Aceites Esenciales (CTQ2015-70700-P) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
01/01/2012 31/12/2014 Investigador/a Caracterización Reológica y Estabilidad Física de Emulsiones Formuladas con Disolventes Verdes (CTQ2011-27371) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
25/07/2013 24/01/2014 Investigador/a Estudio reológico de nuevos surfactantes. (1946/0160) Compañía Española de Petróleos, S.A. (CEPSA) (Nacional)