Rocío Ríos Reina

FEDER US EMERGENTES
rrios5@us.es
Área de conocimiento: Nutrición y Bromatología
Departamento: Nutrición y Bromatología, Toxicología y Medicina Legal
Grupo: DERIVADOS DE LA UVA (AGR-167)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2022 A non-destructive sampling method for food authentication using gas chromatography coupled to mass spectrometry or ion mobility spectrometry FOOD CHEMISTRY
Artículo2022 Discrimination of defective dry-cured Iberian ham determining volatile compounds by non-destructive sampling and gas chromatography LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2022 Influence of the ripening chamber's geographical location on dry-cured Iberian ham's key odorants FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2021 Authentication of the Montanera Period on Carcasses of Iberian Pigs by Using Analytical Techniques and Chemometric Analyses Animals
Revisión2021 Data handling in data fusion: Methodologies and applications TRAC-TRENDS IN ANALYTICAL CHEMISTRY
Artículo2021 Feasibility of a rapid and non-destructive methodology for the study and discrimination of pine nuts using near-infrared hyperspectral analysis and chemometrics FOOD CONTROL
Artículo2021 Influence of irrigation modalities (irrigation management and dryland), fruit ripening, and cultivation modality (organic and conventional) on quality and chemosensory profile of hojiblanca and picual extra virgin olive oils EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
Revisión2021 Spectralprint techniques for wine and vinegar characterization, authentication and quality control: advances and projections TRAC-TRENDS IN ANALYTICAL CHEMISTRY
Artículo2021 Vinegarscan: a computer tool based on ultraviolet spectroscopy for a rapid authentication of wine vinegars Chemosensors
Artículo2020 Assessment of UV–visible spectroscopy as a useful tool for determining grape-must caramel in high-quality wine and balsamic vinegars FOOD CHEMISTRY
Artículo2020 Characterization of the aroma profile and key odorants of the Spanish PDO wine vinegars FOOD CHEMISTRY
Capítulo2020 Chemometrics and Food Traceability Comprehensive Foodomics
Artículo2020 Comparison of the novel thin film-solid phase microextraction and sorptive extraction methods for Picual and Hojiblanca olive oil volatile fraction analysis in headspace FOODS
Artículo2020 Multi-level data fusion strategies for modeling three-way electrophoresis capillary and fluorescence arrays enhancing geographical and grape variety classification of wines ANALYTICA CHIMICA ACTA
Artículo2020 Sensory and spectroscopic characterization of Argentinean wine and balsamic vinegars: A comparative study with European vinegars FOOD CHEMISTRY
Artículo2019 A comparative study of the volatile profile of wine vinegars with protected designation of origin by headspace stir bar sorptive extraction FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2019 Application of hierarchical classification models and reliability estimation by bootstrapping, for authentication and discrimination of wine vinegars by UV–vis spectroscopy CHEMOMETRICS AND INTELLIGENT LABORATORY SYSTEMS
Artículo2019 Data fusion approaches in spectroscopic characterization and classification of PDO wine vinegars TALANTA
Ponencia2019 El uso de una escape room como recurso docente en la Facultad de Farmacia IN-RED 2019: V Congreso de Innovación Educativa y Docencia en Red
Artículo2019 Excitation-emission fluorescence as a tool to assess the presence of grape-must caramel in PDO wine vinegars FOOD CHEMISTRY
Ponencia2019 Implementacion de una escape room multidisciplinar como herramienta de aprendizaje en la Facultad de Farmacia: Farmaescape Evaluación de la calidad de la investigación y de la educación superior: XVI FECIES. Libro de actas
Artículo2019 Influence of Saccharomyces cerevisiae and Lachancea thermotolerans co-inoculation on volatile profile in fermentations of a must with a high sugar content FOOD CHEMISTRY
Artículo2018 A viability study of C-O isotope fingerprint for different geographical provenances of Spanish wine vinegars EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2018 NIR spectroscopy and chemometrics for the typification of Spanish wine vinegars with a protected designation of origin FOOD CONTROL
Artículo2018 Sampling methods for the study of volatile profile of PDO wine vinegars. A comparison using multivariate data analysis FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2017 ATR-FTIR as a potential tool for controlling high quality vinegar categories FOOD CONTROL
Artículo2017 Characterization and authentication of Spanish PDO wine vinegars using multidimensional fluorescence and chemometrics FOOD CHEMISTRY
Artículo2016 Evaluación de menús ofertados en comedores escolares: Comparación entre colegios públicos, privados y concertados REVISTA DE NUTRICAO-BRAZILIAN JOURNAL OF NUTRITION
Artículo2016 Menús ofertados en centros de educación infantil de Sevilla: Adecuación a criterios nutricionales y a las recomendaciones dietéticas NUTRICION HOSPITALARIA
Revisión2016 Recent developments in the analysis of musty odour compounds in water and wine: A review JOURNAL OF CHROMATOGRAPHY A

Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/01/2022 31/12/2022 Responsable Caracterización aromática y espectroscópica en combinación con técnicas quimiométricas para la autentificación de vinos generosos andaluces con denominación de origen protegida (US-1380830) Consejería de Economía, Conocimiento, Empresas y Universidad (Autonómico)
30/01/2014 31/07/2018 Investigador/a Caracterización Espectroscópica y Sensométrica de Vinagres Andaluces con Denominación de Origen (P12-AGR-1601) Consejería de Economía, Innovación y Ciencia (Autonómico)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado