Maria Jose Martin Piñero

Predoctoral PIF FPI Ministerio
mjmartin@us.es
Área de conocimiento: Ingeniería Química
Departamento: Ingeniería Química
Grupo: REOLOGÍA APLICADA.TECNOLOGÍA DE COLOIDES (TEP-943)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2021 Influence of different dispersing systems on rheological and microstructural properties of citrus fiber suspensions LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2020 Characterization of novel nanoemulsions, with improved properties, based on rosemary essential oil and biopolymers JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Ponencia2020 Development of an emulgel type format based on rosemary essential oil and a fumed silica. Influence of a shear post-treatment on its final properties PROCEEDINGS OF THE IBERIAN MEETING ON RHEOLOGY (IBEREO 2019)
Artículo2020 Improvement of the rheological properties of rosemary oil nanoemulsions prepared by microfluidization and vacuum evaporation JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY
Artículo2020 Processing and formulation optimization of mandarin essential oil-loaded emulsions developed by microfluidization MATERIALS
Ponencia2020 Rheology and physical stability of rosemary essential oil emulsions PROCEEDINGS OF THE IBERIAN MEETING ON RHEOLOGY (IBEREO 2019)
Artículo2019 Development of rosemary essential oil nanoemulsions using a wheat biomass-derived surfactant COLLOIDS AND SURFACES B-BIOINTERFACES
Artículo2019 Effect of heating temperature of a novel wheat-derived surfactant on a mixture of thyme essential oil/surfactant and on the final emulsions COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo2019 Influence of the welan gum biopolymer concentration on the rheological properties, droplet size distribution and physical stability of thyme oil/W emulsions INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Capítulo2019 Production of food bioactive-loaded nanostructures by microfluidization Nanoencapsulation of Food Ingredients by Specialized Equipment: Volume 3 in the Nanoencapsulation in the Food Industry series
Artículo2019 Variables de procesado en homogeneizador de alta presión que influyen en la estabilidad física de emulsiones aceite esencial de tomillo/agua AFINIDAD
Artículo2018 Influencia del tensoactivo en la formación y estabilidad física de emulsiones ecológicas concentradas AFINIDAD

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/01/2016 31/12/2018 Investigador/a Evaluación de la Homogeneización por Microcanales para la Preparación y Caracterización de Emulsiones Submicrónicas de Aceites Esenciales (CTQ2015-70700-P) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)