Elisabet Fernandez Garcia

TITULADO SUPERIOR
Área de conocimiento: Sin área de conocimiento
Departamento: Sin Departamento Específico
Grupo: METABOLISMO DEL DNA (BIO-026)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2019 Surface modulation of single-walled carbon nanotubes for selective bacterial cell agglutination INTERNATIONAL JOURNAL OF NANOMEDICINE
Artículo2017 Carotenoid:β-cyclodextrin stability is independent of pigment structure FOOD CHEMISTRY
Artículo2016 A new colorimetric assay for antioxidant capacity and photostability COLORATION TECHNOLOGY
Artículo2016 Carotenoids exclusively synthesized in red pepper (capsanthin and capsorubin) protect human dermal fibroblasts against UVB induced DNA damage PHOTOCHEMICAL & PHOTOBIOLOGICAL SCIENCES
Artículo2016 Tuning of glyconanomaterial shape and size for selective bacterial cell agglutination JOURNAL OF MATERIALS CHEMISTRY B
Artículo2015 Manganese Redistribution by Calcium-stimulated Vesicle Trafficking Bypasses the Need for P-type ATPase Function JOURNAL OF BIOLOGICAL CHEMISTRY
Artículo2014 Photoprotection of human dermal fibroblasts against ultraviolet light by antioxidant combinations present in tomato FOOD & FUNCTION
Revisión2014 Skin protection against UV light by dietary antioxidants FOOD & FUNCTION
Revisión2012 Carotenoids bioavailability from foods: from plant pigments to efficient biological activities FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2010 In Vitro Intestinal Absorption of Carotenoids Delivered as Molecular Inclusion Complexes with β-Cyclodextrin Is Not Inhibited by High-Density Lipoproteins JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Revisión2009 In vitro bioaccessibility assessment as a prediction tool of nutritional efficiency NUTRITION RESEARCH
Artículo2008 Description of volatile compounds generated by the degradation of carotenoids in paprika, tomato and marigold oleoresins FOOD CHEMISTRY
Artículo2008 Developing an emulsifier system to improve the bioaccessibility of carotenoids JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2007 Changes in composition of the lipid matrix produce a differential incorporation of carotenoids in micelles. Interaction effect of cholesterol and oil INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES

Este investigador no ha dirigido/tutorizado tesis

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/01/2016 30/06/2019 Investigador/a Disección de la Replicación Genomica Inicada Por R-Loops al Nivel Genético y Molecular (BFU2015-69183-P) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
26/03/2013 31/03/2018 Investigador/a Protección ante el Daño Celular Causado por la Luz Solar: Valoración de Nuevos Filtros UV (P11-CTS-7962) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico)