Ver Investigador - - Prisma - Unidad de Bibliometría

Maria Antonia Alvarez Fernandez

Posdoctoral FPI Ministerio
malvarez2@us.es
Tipo Año Título Fuente
Artículo2020 Modulating Wine Aromatic Amino Acid Catabolites by Using Torulaspora delbrueckii in Sequentially Inoculated Fermentations or Saccharomyces cerevisiae Alone MICROORGANISMS
Artículo2019 Efficiency of three intracellular extraction methods in the determination of metabolites related to tryptophan and tyrosine in winemaking yeast's metabolism by LC-HRMS FOOD CHEMISTRY
Artículo2019 Saccharomyces cerevisiae and Torulaspora delbrueckii Intra- and Extra-Cellular Aromatic Amino Acids Metabolism JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2018 Determination of hydroxytyrosol produced by winemaking yeasts during alcoholic fermentation using a validated UHPLC-HRMS method FOOD CHEMISTRY
Artículo2017 Influence of Fermentation Process on the Anthocyanin Composition of Wine and Vinegar Elaborated from Strawberry JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Artículo2017 Inhibition of VEGF-Induced VEGFR-2 Activation and HUVEC Migration by Melatonin and Other Bioactive Indolic Compounds NUTRIENTS
Artículo2017 Melatonin and derived L-tryptophan metabolites produced during alcoholic fermentation by different wine yeast strains FOOD CHEMISTRY
Artículo2016 Determination of Nonanthocyanin Phenolic Compounds Using High Resolution Mass Spectrometry (UHPLC-Orbitrap-MS/MS) and Impact of Storage Conditions in a Beverage Made from Strawberry by Fermentation JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2016 Influence of storage conditions on the anthocyanin profile and colour of an innovative beverage elaborated by gluconic fermentation of strawberry JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS
Artículo2016 Protocatechuic Acid: Inhibition of Fibril Formation, Destabilization of Preformed Fibrils of Amyloid-beta and alpha-Synuclein, and Neuroprotection JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2016 Quality control and determination of melatonin in food supplements JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS
Artículo2016 Validation of an Analytical Method to Determine Melatonin and Compounds Related to l-Tryptophan Metabolism Using UHPLC/HRMS FOOD ANALYTICAL METHODS
Artículo2015 Composition of Nonanthocyanin Polyphenols in Alcoholic-Fermented Strawberry Products Using LC-MS (QTRAP), High-Resolution MS (UHPLC-Orbitrap-MS), LC-DAD, and Antioxidant Activity JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2014 Effects of the strawberry (Fragaria ananassa) puree elaboration process on non-anthocyanin phenolic composition and antioxidant activity FOOD CHEMISTRY
Artículo2014 Non-anthocyanin phenolic compounds and antioxidant activity of beverages obtained by gluconic fermentation of strawberry INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
Artículo2014 Phenolic Composition of Vinegars over an Accelerated Aging Process Using Different Wood Species (Acacia, Cherry, Chestnut, and Oak): Effect of Wood Toasting JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Libro2012 Temas de interés en seguridad alimentaria, 2011 Temas de interés en seguridad alimentaria, 2011

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
30/12/2016 31/12/2020 Investigador/a Análisis Metabolómico y Evaluación de la Bioactividad de Compuestos Producidos por Levaduras Presentes en Alimentos (AGL2016-77505-C3-2-R) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
01/01/2014 30/06/2017 Investigador/a Caracterización Química y Bioactividad de Compuestos Derivados de Aminoácidos Aromáticos Relacionados con el Metabolismo de Levaduras (AGL2013-47300-C3-2-R) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
01/01/2014 30/06/2017 Contratado Caracterización Química y Bioactividad de Compuestos Derivados de Aminoácidos Aromáticos Relacionados con el Metabolismo de Levaduras (AGL2013-47300-C3-2-R) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
01/01/2011 30/06/2014 Contratado Evaluación de la Calidad y Seguridad de una Nueva Bebida Obtenida a partir de Fresa no apta para Comercialización (AGL2010-22152-C03-01) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
El investigador no tiene ningún resultado de investigación asociado