Ver Investigador - - Prisma - Unidad de Bibliometría

Concepcion Tahia Benitez Fernandez

Personal Docente Jubilado
tahia@us.es
Tipo Año Título Fuente
Capítulo2019 Yeasts associated with biological ageing of fortified wines Yeasts in the Production of Wine
Ponencia2010 Caracterización de cepas formadoras de velo de flor para crianza biológica dirigida. Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino [Recurso electrónico]: 12, 13, y 14 de mayo de 2010] / VII Foro Mundial del Vino, Logroño, La Rioja, España
Ponencia2010 Mejora del consumo de azúcares de una cepa vínica de Saccharomyces cerevisiae Trabajos presentados con motivo del VII Foro Mundial del Vino [Recurso electrónico]: 12, 13, y 14 de mayo de 2010] / VII Foro Mundial del Vino, Logroño, La Rioja, España
Artículo2007 Microscopic and transcriptome analyses of early colonization of tomato roots by Trichoderma harzianum INTERNATIONAL MICROBIOLOGY
Artículo2007 pH and Pac1 control development and antifungal activity in Trichoderma harzianum FUNGAL GENETICS AND BIOLOGY
Artículo2006 Características de levaduras y hongos filamentosos de interés en agroalimentación ¿adaptación al ambiente? Boletín Informativo de la Sociedad Española de Microbiología
Artículo2006 Use of Trichoderma enzymatic extracts on vinification of Palomino fino grapes in the sherry region JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Revisión2004 Biocontrol mechanisms of Trichoderma strains INTERNATIONAL MICROBIOLOGY
Artículo2003 Glucose uptake in Trichoderma harzianum: Role of gtt1 EUKARYOTIC CELL
Artículo2002 Acetaldehyde and ethanol are responsible for mitochondrial DNA (mtDNA) restriction fragment length polymorphism (RFLP) in flor Yeasts SYSTEMATIC AND APPLIED MICROBIOLOGY
Artículo2002 Aspartyl protease from Trichoderma harzianum CECT 2413: cloning and characterization MICROBIOLOGY-SGM
Revisión2002 Funtion and regulation of fungal chitinases Recent Research Developments in Human Genetics
Artículo2001 Addition of substrate-binding domains increases substrate-binding capacity and specific activity of a chitinase from Trichoderma harzianum FEMS MICROBIOLOGY LETTERS
Artículo2001 Confusion abounds over identities of Trichoderma biocontrol isolates MYCOLOGICAL RESEARCH
Artículo2001 Heterologous expression of a fungal b-1,3-glucanase in plants IOBC/WPRS Bulletin
Artículo2001 Improved antifungal activity of a mutant of Trichoderma harzianum CECT 2413 which produces more extracellular proteins APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
Artículo2001 Improved organoleptic and nutritive properties of bakery products supplemented with amino acid overproducing Saccharomyces cerevisiae yeasts JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2001 Improved properties of baker's yeast mutants resistant to 2-deoxy-D-glucose APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY
Artículo2001 Regulation of chitinase 33 (chit33) gene expression in Trichoderma harzianum CURRENT GENETICS
Ponencia2000 Mejora de cepas de trichoderma para su empleo como fungicidas. REVISTA IBEROAMERICANA DE MICOLOGIA
Artículo2000 Overproduction of beta-1,6-glucanase in Trichoderma harzianum is controlled by extracellular acidic proteases and pH BIOCHIMICA ET BIOPHYSICA ACTA-PROTEIN STRUCTURE AND MOLECULAR ENZYMOLOGY
Artículo1999 Genomic stability of Saccharomyces cerevisiae baker's yeasts SYSTEMATIC AND APPLIED MICROBIOLOGY
Artículo1999 Increased antifungal activity of Trichoderma harzianum transformants that overexpress a 33-kDa chitinase PHYTOPATHOLOGY
Artículo1998 Chromosomal polymorphism and adaptation to specific industrial environments of Saccharomyces strains APPLIED MICROBIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY
Artículo1998 Metabolism of Saccharomyces cerevisiae flor yeasts during fermentation and biological aging of Fino sherry: By-products and aroma compounds AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE
Artículo1998 Unexpected homology between inducible cell wall protein QID74 of filamentous fungi and BR3 salivary protein of the insect Chironomus PROCEEDINGS OF THE NATIONAL ACADEMY OF SCIENCES OF THE UNITED STATES OF AMERICA
Artículo1997 Chromosomal reorganization during meiosis of Saccharomyces cerevisiae baker's yeasts CURRENT GENETICS
Artículo1997 Evolution of flor yeast population during the biological aging of fino sherry wine AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE
Artículo1997 Factors which affect velum formation by flor yeasts isolated from Sherry wine SYSTEMATIC AND APPLIED MICROBIOLOGY
Artículo1997 Velum formation by flor yeasts isolated from sherry wine AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE
Revisión1996 Development of new strains for the food industry BIOTECHNOLOGY PROGRESS
Artículo1996 Genetic constitution of industrial yeasts MICROBIOLOGIA SEM: THE OFFICIAL JOURNAL OF THE SPANISH SOCIETY FOR MICROBIOLOGY
Artículo1995 Characterization of genetically transformed Saccharomyces cerevisiae baker's yeasts able to metabolize melibiose APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY
Artículo1995 EFFECTS OF VARYING MEDIA, TEMPERATURE, AND GROWTH-RATES ON THE INTRACELLULAR CONCENTRATIONS OF YEAST AMINO-ACIDS BIOTECHNOLOGY PROGRESS
Artículo1995 Factors which affect the frequency of sporulation and tetrad formation in Saccharomyces cerevisiae baker's yeasts APPLIED AND ENVIRONMENTAL MICROBIOLOGY
Artículo1995 Genetic bases of the chromosomal polymorphism of industrial yeasts MICROBIOLOGIA SEM: THE OFFICIAL JOURNAL OF THE SPANISH SOCIETY FOR MICROBIOLOGY
Artículo1995 Physiological and molecular characterization of flor yeasts - polymorphism of flor yeast populations YEAST
Letter1995 QID3 PROTEIN LINKS PLANT BIMODULAR PROTEINS WITH FUNGAL HYDROPHOBINS MOLECULAR MICROBIOLOGY
Artículo1995 Variability of the physiological features and of the nuclear and mitochondrial genomes of Bakers' yeasts SYSTEMATIC AND APPLIED MICROBIOLOGY
Artículo1994 AMINO-ACID OVERPRODUCTION AND CATABOLIC PATHWAY REGULATION IN SACCHAROMYCES-CEREVISIAE BIOTECHNOLOGY PROGRESS
Artículo1994 THE SAM2 GENE-PRODUCT CATALYZES THE FORMATION OF S-ADENOSYL-ETHIONINE FROM ETHIONINE IN SACCHAROMYCES-CEREVISIAE CURRENT MICROBIOLOGY
Artículo1993 REGULATION OF ASPARTATE-DERIVED AMINO-ACID BIOSYNTHESIS IN THE YEAST SACCHAROMYCES-CEREVISIAE CURRENT MICROBIOLOGY
Artículo1992 CHANGES IN YEAST AMINO-ACID POOL WITH RESPIRATORY VERSUS FERMENTATIVE METABOLISM BIOTECHNOLOGY AND BIOENGINEERING
Artículo1992 SELECTION OF AMINO-ACID OVERPRODUCER YEAST MUTANTS CURRENT GENETICS
Artículo1991 SEPARATION OF O-PHTHALALDEHYDE DERIVATIVES OF AMINO-ACIDS OF THE INTERNAL POOL OF YEAST BY REVERSE-PHASE LIQUID-CHROMATOGRAPHY BIOTECHNOLOGY TECHNIQUES
Artículo1983 Alcohol-and sucrose- tolerant wine yeast strains. CIENCIA BIOLÓGICA

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/03/2009 31/08/2011 Investigador/a Mejora de la tolerancia a estrés y de los sustratos de cultivo de levaduras panaderas de AB Mauri Food S.A. (PET2008_0283_02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
13/04/2007 12/04/2010 Responsable Mejora de propiedades nutritivas y organolepticas en levaduras industriales (P06-CVI-01646) Junta de Andalucía (Plan Andaluz de Investigación) (Autonómico)
01/10/2006 30/03/2010 Responsable Mejora de las propiedades de levaduras panaderas y vínicas (AGL2006-03947) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
03/06/2006 02/06/2008 Investigador/a Cepas mejoradas de saccharomyces cereviae para la elaboración de productos de panadería y la crianza biológica de vinos de la zona de Jerez (PTR1995-1010-OP-02-01) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
15/11/2003 15/11/2006 Responsable Caracterización de genes de trichoderma harzianum implicados en protección de plantas y en antagonismo contra hongos patógenos (BIO2003-03679) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional)
28/12/2000 28/12/2003 Responsable Aislamiento de proteínas de interés en agroalimentación y su expresión en el hongo biofungicida trichoderma harzianum, en levaduras de flor y en plantas de tabaco (AGL2000-0524) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional)
01/01/1994 01/11/1996 Responsable CONTROL INTEGRADO DE ENFERMEDADES DE LA VID PRODUCIDAS POR BOTRYTIS CINEREA EN EL MARCO DE JEREZ (PTR94-0068)

Ayudas

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
06/03/2006 06/08/2006 Investigador/a Cepas mejoradas de saccharomyces cerevisiae para la elaboración de productos de panadería y la crianza biológica de vinos de la zona del Jerez (OTRI/05-FP01) Universidad de Sevilla(Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local)
09/12/2002 09/12/2003 Responsable Congreso de la Sociedad Española de Biotecnología BIOTEC 2002, Sevilla (BIO2001-5123-E) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional)