Alberto Romero García

Profesor Titular de Universidad
alromero@us.es
Área de conocimiento: Ingeniería Química
Departamento: Ingeniería Química
Grupo: TECNOLOGÍA Y DISEÑO DE PRODUCTOS MULTICOMPONENTES (TEP-229)
Prog. doctorado: Programa de Doctorado en Química (RD. 99/2011)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2021 (Macro)molecular imprinting of proteins on PCL electrospun scaffolds ACS APPLIED MATERIALS & INTERFACES
Artículo2021 Applied rheology as tool for the assessment of chitosan hydrogels for regenerative medicine. POLYMERS
Artículo2021 Comparison between pea and soy protein-based bioplastics obtained by injection molding JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2021 Controlled release of zinc from soy protein-based matrices to plants Agronomy
Artículo2021 Development of malt sprout-based bioplastics via injection-moulding INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2021 Eco-friendly protein-based materials for a sustainable fertilization in horticulture JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2021 Effects of mould temperature on rice bran-based bioplastics obtained by injection moulding POLYMERS
Artículo2021 Evaluation of composition on processability and water absorption of wheat gluten-based bioplastics JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2021 Evaluation of smart gelatin matrices for the development of scaffolds via 3D bioprinting JOURNAL OF THE MECHANICAL BEHAVIOR OF BIOMEDICAL MATERIALS
Artículo2021 Fabrication of hybrid scaffolds obtained from combinations of PCL with gelatin or collagen via electrospinning for skeletal muscle tissue engineering JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Artículo2021 Incorporation of elastin to improve polycaprolactone-based scaffolds for skeletal muscle via electrospinning POLYMERS
Artículo2021 Incorporation of zno nanoparticles into soy protein-based bioplastics to improve their functional properties POLYMERS
Artículo2021 Influence of elastin on the properties of hybrid PCL/elastin scaffolds for tissue engineering JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2021 New thermal and rheological approaches of chickpea–wheat dough for breadmaking EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2021 Rheological and microstructural evaluation of collagen-based scaffolds crosslinked with fructose POLYMERS
Artículo2021 Rice bran-based bioplastics: effects of the mixing temperature on starch plastification and final properties INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2020 Alternative processing methods of hybrid porous scaffolds based on gelatin and chitosan JOURNAL OF THE MECHANICAL BEHAVIOR OF BIOMEDICAL MATERIALS
Artículo2020 Anisotropic properties of PCL/gelatin scaffolds obtained via electrospinning INTERNATIONAL JOURNAL OF FRACTURE
Artículo2020 Biodegradable soy protein-based matrices for the controlled release of zinc in horticulture JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2020 Chitosan as a potential alternative to collagen for the development of genipin-crosslinked scaffolds Reactive and Functional Polymers
Capítulo2020 Desarrollo de nanopartículas de óxidos metálicos mediante síntesis verde con extracto de hojas de Phenix Dactylifera l y evaluación de su aplicación en matrices biopoliméricas La investigación de hoy, el futuro de mañana
Artículo2020 Developing active poly(vinyl alcohol)-based membranes with encapsulated antimicrobial enzymes via electrospinning for food packaging INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2020 Efecto del pH y del procesado térmico sobre las propiedades viscoelásticas lineales de la yema de huevo acidulada con ácido clorhídrico AFINIDAD
Artículo2020 Effect of blend mixing and formulation on thermophysical properties of gluten-based plastics JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Capítulo2020 Estudio de la eliminación del plastificante en matrices proteicas de soja con zinc incorporado La investigación de hoy, el futuro de mañana
Artículo2020 Evaluation of different strengthening methods in the mechanical and functional properties of soy protein-based bioplastics JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2020 Evaluation of superabsorbent capacity of soy protein-based bioplastic matrices with incorporated fertilizer for crops JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2020 Fabrication and characterization of hydrogels based on gelatinised collagen with potential application in tissue engineering POLYMERS
Artículo2020 Functional biodegradable protein-based matrices as a potential candidate for micronutrients and water supply POLYMER ENGINEERING AND SCIENCE
Artículo2020 Green synthesis and characterization of iron oxide nanoparticles by pheonix dactylifera leaf extract and evaluation of their antioxidant activity Sustainable Chemistry and Pharmacy
Artículo2020 Influence of composition and processing in scaffolds elaborated with gelatin and chitosan AFINIDAD
Artículo2020 Influencia de la composición y el procesado en andamios elaborados con gelatina y quitosano AFINIDAD
Revisión2020 Polymer-based scaffolds for soft-tissue engineering POLYMERS
Artículo2020 Processing of biodegradable and multifunctional protein-based polymer materials for the potential controlled release of zinc and water in horticulture JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2020 Rheological approaches as a tool for the development and stability behaviour of protein-stabilized emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2020 Syrup from common dates variety (Phoenix dactylifera L.): optimization of sugars extraction and their quantification by high performance liquid chromatography CURRENT NUTRITION & FOOD SCIENCE
Artículo2020 Use of heat treatment for the development of protein-based bioplastics Sustainable Chemistry and Pharmacy
Artículo2019 A Comprehensive Approach from Interfacial to Bulk Properties of Legume Protein-Stabilized Emulsions FLUIDS
Revisión2019 Application of non-invasive technologies in dry-cured ham: An overview TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY
Artículo2019 Assessment of interfacial viscoelastic properties of Faba bean (Vicia faba) protein-adsorbed O/W layers as a function of pH FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2019 Assessment of the denaturation of collagen protein concentrates using different techniques Biological Chemistry
Capítulo2019 Biomateriales: desarrollo de andamios para ingeniería de tejidos Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Artículo2019 Bioplastics based on wheat gluten processed by extrusion JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Capítulo2019 Collagen as a potential biopolymer for the production of porous matrices (scaffolds) with application in tissue engineering Materials for Biomedical Engineering: Absorbable Polymers
Capítulo2019 Creación de una red de biomateriales como recurso para promover la orientación académica y profesional de los alumnos Innovación educativa en la sociedad digital
Artículo2019 Crosslinking of hybrid scaffolds produced from collagen and chitosan INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2019 Desarrollo de matrices bioplásticas superabsorbentes de proteína de soja con micronutriente incorporadopara su uso en horticultura AFINIDAD
Artículo2019 Development of gelatin/chitosan membranes with controlled microstructure by electrospinning IRANIAN POLYMER JOURNAL
Artículo2019 Development of Pea Protein Bioplastics by a Thermomoulding Process: Effect of the Mixing Stage JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2019 Development of superabsorbent soy protein-based bioplastic matrices with incorporated zinc for horticulture JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Capítulo2019 Evaluación de diferentes métodos de desarrollo de matrices proteicas de soja con zinc incorporado para su uso en horticultura Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Artículo2019 Gelatin vs collagen-based sponges: evaluation of concentration, additives and biocomposites JOURNAL OF POLYMER RESEARCH
Artículo2019 Highly porous protein-based 3D scaffolds with different collagen concentrates for potential application in tissue engineering JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2019 Influence of the processing variables on the microstructure and properties of gelatin-based scaffolds by freeze-drying JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Capítulo2019 Influencia de gelatina sobre las propiedades de membranas de nanofibras obtenidas de polímeros sintéticos Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Artículo2019 Membrana de nanofibras procesadas mediante electrohilado con potencial uso en la encapsulacion de enzimas AFINIDAD
Artículo2019 Modelling of drying kinetics and comparison of two processes: Forced convection drying and microwave drying of celery leaves (Apium graveolens L.) Annals of the University Dunarea de Jos of Galati, Fascicle VI: Food Technology
Artículo2019 Modelling the non-linear interfacial shear rheology behaviour of chickpea protein-adsorbed complex oil/water layers APPLIED SURFACE SCIENCE
Artículo2019 Reinforcement of soy protein-based bioplastics through addition of lignocellulose and injection molding processing conditions JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Capítulo2019 Uso de la gamificación como método para retener conceptos teóricos en ingeniería Innovación educativa en la sociedad digital
Artículo2018 Characterisation of the bioactive properties and microstructure of chickpea protein-based oil in water emulsions FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Artículo2018 Development of eco-friendly biodegradable superabsorbent materials obtained by injection moulding JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2018 Development of PVA/gelatin nanofibrous scaffolds for Tissue Engineering via electrospinning MATERIALS RESEARCH EXPRESS
Artículo2018 Development of soy protein-based matrices containing zinc as micronutrient for horticulture INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2018 Effect of pH and nanoclay content on the morphology and physicochemical properties of soy protein/montmorillonite nanocomposite obtained by extrusion COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Artículo2018 Effects of the incorporation of cantaloupe pulp in yogurt: Physicochemical, phytochemical and rheological properties FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Artículo2018 Faba bean protein flour obtained by densification: A sustainable method to develop protein concentrates with food applications LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2018 Influence of pH value on microstructure of oil-in-water emulsions stabilized by chickpea protein flour FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Artículo2018 Metodología participativa mediante foros de discusión: de la prensa al aula Etica Net
Artículo2018 Participatory Methods in Discussion Forums: From press to classroom ETIC NET-REVISTA CIENTIFICA ELECTRONICA DE EDUCACION Y COMUNICACION EN LA SOCIEDAD DEL CONOCIMIENTO
Artículo2018 The effect of carboxyl group content on water uptake capacity and tensile properties of functionalized soy protein-based superabsorbent plastics JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Capítulo2017 Aplicación de distintas metodologías en la docencia en ingeniería Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XIV FECIES
Capítulo2017 Aprendizaje de enseñanzas técnicas mediante técnicas cooperativas: uso de metodologías participativas para el desarrollo metacognitivo Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XIV FECIES
Capítulo2017 Control y estudio del proceso de emulsificación en emulsiones proteicas de aceite en agua mediante un reómetro de mezclado IV jornada de investigación y postgrado
Capítulo2017 Creación de una red docente-investigadora (politec-biomat) Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XIV FECIES
Capítulo2017 Desarrollo de geles bioactivos basados en residuos de la industria del arroz IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2017 Development of pea protein-based bioplastics with antimicrobial properties JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2017 Development of protein-based bioplastics modified with different additives JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2017 Development of thermally processed bioactive pea protein gels: Evaluation of mechanical and antioxidant properties FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2017 Effects of Whitening Agents and Frozen Storage on the Quality of Sardine (Sardina pilchardus) Surimi: Physicochemical and Mechanical Properties JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
Artículo2017 Emulsification process controlled by a mixer type rheometer in O/W protein-based emulsions LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2017 Evaluation of the injection moulding conditions in soy/nanoclay based composites EUROPEAN POLYMER JOURNAL
Capítulo2017 Foros de discusión como metodología participativa para la adquisición de competencias Evaluación de la Calidad de la Investigación y de la Educación Superior: Libro de resúmenes XIV FECIES
Artículo2017 Influence of pH and Xanthan Gum on long-term stability of crayfish-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2017 Influence of Transglutaminase (TGase) Enzyme on Mechanical and Bioactive Properties of Crayfish Protein Gels FOOD BIOPHYSICS
Artículo2017 Natural superabsorbent plastic materials based on a functionalized soy protein POLYMER TESTING
Artículo2017 Physicochemical, microstructure and bioactive characterization of gels made from crayfish protein FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2017 Production and Characterization of Bioplastics Obtained by Injection Moulding of Various Protein Systems JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2017 Rheological and Microstructural Study of Wheat Doughs Partially Replaced with Mesquite Flour (Prosopis alba) and Added with Transglutaminase FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Artículo2017 Rheological properties and antioxidant activity of protein gels-like systems made from crayfish concentrate and hydrolysates FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2017 Use of a mixer-type rheometer for predicting the stability of O/W protein-based emulsions LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Capítulo2017 Uso de biopolímeros para la elaboración de andamios con aplicación en ingeniería tisular IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2017 Valorization of wastes and by-products from Red-crayfish industry based on their protein content The ibero-american journal of rheology
Artículo2017 Viscoelastic properties, microstructure and stability of high-oleic O/W emulsions stabilised by crayfish protein concentrate and xanthan gum FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2016 A natural-based polymeric hydrogel based on functionalized soy protein EUROPEAN POLYMER JOURNAL
Artículo2016 Characterization of pea protein-based bioplastics processed by injection moulding FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2016 Competencias en Trabajos Fin de Grado: Desarrollo y evaluación Revista Iberoamericana de Educación
Ponencia2016 Desarrollo de materiales superabsorbentes biodegradables procesados a partir de subproductos agroindustriales III Jornada de investigación y postgrado: Libro de Actas
Artículo2016 Development and evaluation of rheological and bioactive properties of rice protein-based gels JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Artículo2016 Development of rice protein bio-based plastic materials processed by injection molding INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2016 Effect of the injection moulding processing conditions on the development of pea protein-based bioplastics JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2016 Emulsifying properties of legume proteins at acidic conditions: Effect of protein concentration and ionic strength LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2016 Enhancement of the gelling properties of sardine surimi with transglutaminase and optimization of its activity using response surface methodology Journal of Food Processing & Technology
Artículo2016 Influence of collagen concentration and glutaraldehyde on collagen-based scaffold properties JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Artículo2016 Influence of sorbitol on mechanical and physico-chemical properties of soy protein-based bioplastics processed by injection molding POLIMEROS-CIENCIA E TECNOLOGIA
Artículo2016 Interfacial properties of highly soluble crayfish protein derivatives COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo2016 Microstructural, mechanical, and histological evaluation of modified alginate-based scaffolds JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Ponencia2016 O-TII.3_24 Development of collagen-based scaffolds with application in tissue engineering Avances en materiales poliméricos: XIV Reunión del Grupo Especializado de Polímeros (GEP) de la RSEQ y RSEF
Ponencia2016 P-TII.13_28 Membranas de nanofribras mediante electrohilado de disoluciones de proteína y PVA Avances en materiales poliméricos: XIV Reunión del Grupo Especializado de Polímeros (GEP) de la RSEQ y RSEF
Artículo2016 Pea, Chickpea and Lentil Protein Isolates: Physicochemical Characterization and Emulsifying Propertiesu FOOD BIOPHYSICS
Artículo2016 PVA-based electrospun nanofiber mats of potential use in active packaging International Journal of Environmental & Agriculture Research
Artículo2015 Características Mecánicas de Uñas Acrílicas en el Toque de Guitarra AFINIDAD
Artículo2015 Correlation of fatty acid composition of virgin olive oil with thermal and physical properties EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2015 Development of crayfish bio-based plastic materials processed by small-scale injection moulding JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2015 Development of crayfish protein-PCL biocomposite material processed by injection moulding COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Ponencia2015 Empleo de metodologías participativas y prácticas de laboratorio como herramientas para el desarrollo de competencias FECIES 2015
Artículo2014 Development of albumen/soy biobased plastic materials processed by injection molding JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2014 Development of new albumen based biocomposites formulations by injection moulding using chitosan as physicochemical modifier additive COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Artículo2014 Effect of aldehydes on thermomechanical properties of gluten-based bioplastics FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2014 Influence of protein concentration on the properties of crayfish protein isolated gels INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Ponencia2014 Rheological and mechanical behaviour of PCL-Crayfish composites processed by injection moulding 16th European Conference on Composite Materials, ECCM 2014
Artículo2014 Thermo-mechanical and hydrophilic properties of polysaccharide/gluten-based bioplastics CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2013 Formulation and processing of virgin and recycled polyolefin/oil blends for the development of lubricating greases JOURNAL OF INDUSTRIAL AND ENGINEERING CHEMISTRY
Artículo2013 Interfacial behaviour of crayfish protein isolate FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2013 Interfacial properties of crayfish protein isolate/chitosan mixed films FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2012 Influence of the addition of a polysaccharide to protein-based biodegradable polymeric materials processed by a thermomechanical procedure GUMS AND STABILISERS FOR THE FOOD INDUSTRY 16
Artículo2012 Interfacial and emulsifying behaviour of rice protein concentrate FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2012 Interfacial behaviour of chitosan and crayfish protein isolate mixed films GUMS AND STABILISERS FOR THE FOOD INDUSTRY 16
Ponencia2012 Materiales poliméricos biodegradables a partir de mezclas de gluten, aldehído y plastificante Nuevos desafíos para la Ciencia y Tecnología de Polímeros [Recurso electrónico]: VI Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Polímeros
Artículo2011 Crayfish protein isolated gels. A study of pH influence FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2011 Definición de contenidos en las asignaturas relacionadas con robótica para el grado y posgrado de informática IX Jornades de xarxes d'investigació en docència universitària: Disseny de bones pràctiques docents en el context actual
Artículo2011 Interfacial and emulsifying behaviour of crayfish protein isolate LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2011 Interfacial and Oil/Water Emulsions Characterization of Potato Protein Isolates JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2011 Wheat gluten-based materials plasticised with glycerol and water by thermoplastic mixing and thermomoulding JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2010 Temperature and pH as factors influencing droplet size distribution and linear viscoelasticity of O/W emulsions stabilised by soy and gluten proteins FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2009 Application of thermal treatments to enhance gel strength and stability of highly concentrated crayfish-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2009 Influence of pH on linear viscoelasticity and droplet size distribution of highly concentrated O/W crayfish flour-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2009 Linear viscoelasticity and microstructure of heat-induced crayfish protein isolate gels FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2008 Composition and structure of carob (Ceratonia siliqua L.) germ proteins FOOD CHEMISTRY
Ponencia2008 Effect of thermal treatments and ph modification on the rheological properties of OAV emulsions stabilised by food proteins Gums and Stabilisers for the Food Industry 14
Artículo2008 Linear and non-linear viscoelasticity of emulsions containing carob protein as emulsifier JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2008 Rheology and droplet size distribution of emulsions stabilized by crayfish flour FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2005 Evolución de geomembranas sintéticas a base de PVC, HD-PE y EPDM en la impermeabilización de embalses Revista de plásticos modernos: Ciencia y tecnología de polímeros

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
04/05/2009 31/12/2010 Investigador/a Estudio científico y desarrollo de un prototipo para la detección automática y cuantificación de mastitis subclínica en granjas lecheras (CIT-060000-2009-002) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/01/2016 31/12/2019 Investigador/a Desarrollo de Materiales Superabsorbentes Biodegradables Procesados a partir de Subproductos Agroindustriales (CTQ2015-71164-P) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
03/02/2010 03/08/2013 Investigador/a Aprovechamiento y Valorización de Residuos Industriales Agroalimentarios de Cangrejo Procambarus Clarkii de Marismas del Guadalquivir por Transformación en Quitosano y Derivados de Alto Valor Añadido (P09-AGR-4597) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico)
01/01/2012 31/12/2014 Investigador/a Formulación y Procesado de Matrices Bioactivas para Liberación de Biocidas (MAT2011-29275-C02-02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/10/2007 04/10/2010 Investigador/a Estudio de la funcionalidad y bioactividad de derivados proteicos de origen vegetal como vías de aprovechamiento de subproductos agroalimentarios (AGL2007-65709) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
06/07/2011 30/04/2016 Investigador/a Valorización de Subproductos y Residuos de la Industria del Cangrejo Rojo en Base a su Contenido Proteico (P10-TEP-6134) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico)
01/01/2011 31/12/2011 Investigador/a Desarrollo de Bioplásticos Hidrofílicos para Materiales Absorbentes y con Capacidad de Liberación Controlada (MAT2010-21404-C02-02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/01/2019 30/09/2022 Investigador/a Desarrollo de Materiales Superabsorbentes Innovadores, Sostenibles y de Valor Añadido a partir de Biorresiduos (RTI2018-097100-B-C21) Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades (Nacional)

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
05/06/2019 04/08/2019 Investigador/a Estudio reológico y microestructural de emulsiones consméticas (3619/0997) IZBA Nature, S.L. (Nacional)
01/05/2011 30/11/2012 Investigador/a Estudio de propiedades reológicas y fisioquímicas de muestras (suspensiones y disoluciones) procedentes de la empresa Cobre las Cruces, S.A. (1736/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Local)
25/07/2017 24/07/2019 Investigador/a Desarrollo de nuevos materiales filtrantes basados en maniobras biodegradables (BIOFILTER) (3128/0345) Andaluza de Filtros, S.L. (ANDEFIL) (Local)
25/10/2011 24/10/2013 Investigador/a MESTEC: Monitorización de la estabilidad de salsas de mesa. (1577/0345) MORENO, S.A. (Autonómico)
02/05/2017 01/06/2017 Investigador/a Estudio reológico de muestras de lechada de cal (3044/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Local)
08/04/2019 28/10/2019 Responsable Estudio de propiedades mecánicas de pistas de hielo sintético (3556/0693) EXTRAICE, S.L. (Local)
15/10/2020 31/03/2021 Responsable EUROSAN Asistencia Técnica al Programa: "Seguridad Alimentaria, Nutrición y Resiliencia en el Corredor Seco" (3960/0693) Agriconsulting Europe Ltd (Europeo)
08/03/2010 07/09/2010 Investigador/a Estudio reológico de suspensiones concentradas procedentes de un proceso de extracción de cobre para la empresa Cobre Las Cruces, S.A. (0724/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Local)
07/10/2014 06/11/2014 Investigador/a Caracterización de muestras de un proceso de obtención de combustible a partir de plástico reciclado. (2352/0345) Plastic Energy, S.L. (Nacional)
17/12/2018 16/01/2019 Responsable Desarrollo de protocolos para caracterización reológica de muestras de derivados lácteos (3477/0693) INNOLACT, S.L. (Nacional)
11/11/2019 11/12/2019 Responsable Procesado y caracterización de bioplásticos procedentes de residuos agroalimentarios (3710/0693) Universidad Nacional Autónoma de Honduras (UNAH) (Internacional)
28/10/2013 28/10/2014 Responsable "198.763 - Nuevas tecnologías de aplicación en salsas" "198.765 - Nuevas tecnologías de aplicación en salsas" (2102/0623) EQA Certificados I+D+I (Nacional)
30/04/2018 29/05/2018 Responsable Desarrollo de protocolos para caracterización reológica de muestras de queso crema (3322/0693) INNOLACT, S.L. (Nacional)

Ayudas

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
05/05/2010 30/09/2010 Investigador/a Estrategia para dinamizar la promoción de transferencia tecnológica del Grupo de Reología Aplicada y Tecnología de Fluidos Complejos (OTR2010-PC23) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local)
16/03/2009 16/06/2009 Investigador/a Aprovechamiento y valorización de residuos agroalimentarios de cangrejo procambarus clarkii de marismas del Guadalquivir por transformación en quitosano y derivados de alto valor añadido (OTRI/08-FCIE48) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local)
01/06/2011 30/09/2011 Responsable Estancias de movilidad en el extranjero (JC2010-0117) Ministerio de Educación (Nacional)
28/06/2011 01/07/2011 Responsable The Food Hydrocolloids Trust. 16th Gums & Stabilisiers for the Food Industry Conference. Lugar y fecha: Wageningen (Holanda), del 28 de Junio al 1 de Julio de 2011 (PP2011-06-056) Universidad de Sevilla (Local)