Antonio Guerrero Conejo

Catedrático de Universidad
aguerrero@us.es
Área de conocimiento: Ingeniería Química
Departamento: Ingeniería Química
Grupo: TECNOLOGÍA Y DISEÑO DE PRODUCTOS MULTICOMPONENTES (TEP-229)
Prog. doctorado: Programa de Doctorado en Instalaciones y Sistemas para la Industria (2011)
Tipo Año Título Fuente
Artículo2021 (Macro)molecular imprinting of proteins on PCL electrospun scaffolds ACS APPLIED MATERIALS & INTERFACES
Artículo2021 A rheological approach to 3D printing of plasma protein based doughs JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2021 Comparison between pea and soy protein-based bioplastics obtained by injection molding JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2021 Controlled release of zinc from soy protein-based matrices to plants Agronomy
Artículo2021 Eco-friendly protein-based materials for a sustainable fertilization in horticulture JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2021 Effect of formulation and pressure on injection moulded soy protein-based plastics JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2021 Effects of mould temperature on rice bran-based bioplastics obtained by injection moulding POLYMERS
Artículo2021 Evaluation of composition on processability and water absorption of wheat gluten-based bioplastics JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2021 Evaluation of smart gelatin matrices for the development of scaffolds via 3D bioprinting JOURNAL OF THE MECHANICAL BEHAVIOR OF BIOMEDICAL MATERIALS
Artículo2021 Fabrication of hybrid scaffolds obtained from combinations of PCL with gelatin or collagen via electrospinning for skeletal muscle tissue engineering JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Artículo2021 Freeze-drying versus heat-drying: effect on protein-based superabsorbent material PROCESSES
Artículo2021 Incorporation of zno nanoparticles into soy protein-based bioplastics to improve their functional properties POLYMERS
Artículo2021 Influence of elastin on the properties of hybrid PCL/elastin scaffolds for tissue engineering JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2021 Injection molding versus extrusion in the manufacturing of soy protein-based bioplastics with zinc incorporated JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2021 New thermal and rheological approaches of chickpea–wheat dough for breadmaking EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Artículo2021 Plasma based superabsorbent materials modulated through chemical cross-linking JOURNAL OF ENVIRONMENTAL CHEMICAL ENGINEERING
Artículo2021 Prebiotic emulsions stabilised by whey protein and kefiran INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Capítulo2021 Protein-based bioplastics from biowastes: sources, processing, properties and applications Bioplastics for Sustainable Development
Artículo2021 Proteins from agri-food industrial biowastes or co-products and their applications as green materials. FOODS
Artículo2021 Rheological and microstructural evaluation of collagen-based scaffolds crosslinked with fructose POLYMERS
Artículo2021 Rheology and water absorption properties of alginate–soy protein composites POLYMERS
Artículo2021 Rice bran-based bioplastics: effects of the mixing temperature on starch plastification and final properties INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2021 Strengthening of porcine plasma protein superabsorbent materials through a solubilization-freeze-drying process POLYMERS
Capítulo2021 Superabsorbent materials from industrial food and agricultural wastes and by-products Valorization of Agri-Food Wastes and By-Products
Artículo2021 The influence of the negative wake on the deformation and breakup of viscoelastic droplets Korea Australia Rheology Journal
Artículo2020 Alternative processing methods of hybrid porous scaffolds based on gelatin and chitosan JOURNAL OF THE MECHANICAL BEHAVIOR OF BIOMEDICAL MATERIALS
Artículo2020 Anisotropic properties of PCL/gelatin scaffolds obtained via electrospinning INTERNATIONAL JOURNAL OF FRACTURE
Artículo2020 Chitosan as a potential alternative to collagen for the development of genipin-crosslinked scaffolds Reactive and Functional Polymers
Artículo2020 Composites from by-products of the food industry for the development of superabsorbent biomaterials FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Capítulo2020 Desarrollo de nanopartículas de óxidos metálicos mediante síntesis verde con extracto de hojas de Phenix Dactylifera l y evaluación de su aplicación en matrices biopoliméricas La investigación de hoy, el futuro de mañana
Artículo2020 Development of bioplastics from a microalgae consortium from wastewater JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENT
Artículo2020 Effect of different polyols as plasticizers in soy based bioplastics INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2020 Effect of pH on the properties of porcine plasma-based superabsorbent materials POLYMER TESTING
Capítulo2020 Estudio de colágeno y gelatina como potenciales materias primas para ingeniería tisular La investigación de hoy, el futuro de mañana
Capítulo2020 Estudio de la eliminación del plastificante en matrices proteicas de soja con zinc incorporado La investigación de hoy, el futuro de mañana
Capítulo2020 Estudio del efecto del PH sobre las propiedades de bioplásticos absorbentes La investigación de hoy, el futuro de mañana
Artículo2020 Evaluation of different strengthening methods in the mechanical and functional properties of soy protein-based bioplastics JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2020 Evaluation of superabsorbent capacity of soy protein-based bioplastic matrices with incorporated fertilizer for crops JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2020 Fabrication and characterization of hydrogels based on gelatinised collagen with potential application in tissue engineering POLYMERS
Artículo2020 Functional biodegradable protein-based matrices as a potential candidate for micronutrients and water supply POLYMER ENGINEERING AND SCIENCE
Artículo2020 Green synthesis and characterization of iron oxide nanoparticles by pheonix dactylifera leaf extract and evaluation of their antioxidant activity Sustainable Chemistry and Pharmacy
Artículo2020 Influence of mold temperature on the properties of wastewater-grown microalgae-based plastics processed by injection molding ALGAL RESEARCH-BIOMASS BIOFUELS AND BIOPRODUCTS
Revisión2020 Polymer-based scaffolds for soft-tissue engineering POLYMERS
Artículo2020 Processing of biodegradable and multifunctional protein-based polymer materials for the potential controlled release of zinc and water in horticulture JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2020 Rheological approaches as a tool for the development and stability behaviour of protein-stabilized emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2020 Use of heat treatment for the development of protein-based bioplastics Sustainable Chemistry and Pharmacy
Artículo2019 A Comprehensive Approach from Interfacial to Bulk Properties of Legume Protein-Stabilized Emulsions FLUIDS
Artículo2019 Assessment of interfacial viscoelastic properties of Faba bean (Vicia faba) protein-adsorbed O/W layers as a function of pH FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2019 Assessment of the denaturation of collagen protein concentrates using different techniques Biological Chemistry
Artículo2019 Bioplastics based on wheat gluten processed by extrusion JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Capítulo2019 Collagen as a potential biopolymer for the production of porous matrices (scaffolds) with application in tissue engineering Materials for Biomedical Engineering: Absorbable Polymers
Artículo2019 Crosslinking of hybrid scaffolds produced from collagen and chitosan INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
Artículo2019 Desarrollo de materiales superabsorbentes a partir de plasma porcino. Influencia de la formulación AFINIDAD
Artículo2019 Development of gelatin/chitosan membranes with controlled microstructure by electrospinning IRANIAN POLYMER JOURNAL
Artículo2019 Development of green superabsorbent materials from a by-product of the meat industry JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2019 Development of novel soy-protein-based superabsorbent matrixes through the addition of salts JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2019 Development of superabsorbent soy protein-based bioplastic matrices with incorporated zinc for horticulture JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2019 Effect of cinnamaldehyde on interfacial rheological properties of proteins adsorbed at O/W interfaces FOOD HYDROCOLLOIDS
Capítulo2019 Evaluación de diferentes métodos de desarrollo de matrices proteicas de soja con zinc incorporado para su uso en horticultura Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Artículo2019 Gelatin vs collagen-based sponges: evaluation of concentration, additives and biocomposites JOURNAL OF POLYMER RESEARCH
Artículo2019 Gelation properties of calcium-inulin gels FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2019 Heat-induced gelation of egg yolk as a function of pH. Does the type of acid make any difference? FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2019 Highly porous protein-based 3D scaffolds with different collagen concentrates for potential application in tissue engineering JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2019 Influence of the processing variables on the microstructure and properties of gelatin-based scaffolds by freeze-drying JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Capítulo2019 Influencia de gelatina sobre las propiedades de membranas de nanofibras obtenidas de polímeros sintéticos Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Capítulo2019 Mezclas de alginato y proteína de soja para el desarrollo de matrices porosas con potencial aplicación en ingeniería tisular Avances en la investigación en ciencia e ingeniería
Artículo2019 Modelling the non-linear interfacial shear rheology behaviour of chickpea protein-adsorbed complex oil/water layers APPLIED SURFACE SCIENCE
Artículo2019 Producción de materiales superabsorbentes basados en proteína de soja mediante optimización del procesado térmico AFINIDAD
Artículo2019 Reinforcement of soy protein-based bioplastics through addition of lignocellulose and injection molding processing conditions JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2018 Development of Biocomposite Superabsorbent Nanomaterials: Effect of Processing Technique JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2018 Development of eco-friendly biodegradable superabsorbent materials obtained by injection moulding JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
Artículo2018 Development of PVA/gelatin nanofibrous scaffolds for Tissue Engineering via electrospinning MATERIALS RESEARCH EXPRESS
Artículo2018 Development of soy protein-based matrices containing zinc as micronutrient for horticulture INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2018 Effect of pH and nanoclay content on the morphology and physicochemical properties of soy protein/montmorillonite nanocomposite obtained by extrusion COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Artículo2018 Faba bean protein flour obtained by densification: A sustainable method to develop protein concentrates with food applications LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2018 Influence of pH value on microstructure of oil-in-water emulsions stabilized by chickpea protein flour FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Artículo2018 Optimization of a thermal process for the production of superabsorbent materials based on a soy protein isolate INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2018 The effect of carboxyl group content on water uptake capacity and tensile properties of functionalized soy protein-based superabsorbent plastics JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Capítulo2017 Control y estudio del proceso de emulsificación en emulsiones proteicas de aceite en agua mediante un reómetro de mezclado IV jornada de investigación y postgrado
Capítulo2017 Desarrollo de geles bioactivos basados en residuos de la industria del arroz IV jornada de investigación y postgrado
Capítulo2017 Desarrollo de matrices con base proteica de soja para horticultura conteniendo zinc como micronutriente IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2017 Development of pea protein-based bioplastics with antimicrobial properties JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2017 Development of protein-based bioplastics modified with different additives JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2017 Development of thermally processed bioactive pea protein gels: Evaluation of mechanical and antioxidant properties FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Capítulo2017 Efecto del procesado sobre las propiedades y morfología de bioplásticos de proteína de soja IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2017 Effect of pH on the thermal gelation of carob protein isolate JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Artículo2017 Emulsification process controlled by a mixer type rheometer in O/W protein-based emulsions LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2017 Evaluation of the injection moulding conditions in soy/nanoclay based composites EUROPEAN POLYMER JOURNAL
Artículo2017 Influence of pH and Xanthan Gum on long-term stability of crayfish-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2017 Influence of Transglutaminase (TGase) Enzyme on Mechanical and Bioactive Properties of Crayfish Protein Gels FOOD BIOPHYSICS
Artículo2017 Natural superabsorbent plastic materials based on a functionalized soy protein POLYMER TESTING
Artículo2017 Physicochemical, microstructure and bioactive characterization of gels made from crayfish protein FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2017 Production and Characterization of Bioplastics Obtained by Injection Moulding of Various Protein Systems JOURNAL OF POLYMERS AND THE ENVIRONMENT
Artículo2017 Rheological and Microstructural Study of Wheat Doughs Partially Replaced with Mesquite Flour (Prosopis alba) and Added with Transglutaminase FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Artículo2017 Rheological properties and antioxidant activity of protein gels-like systems made from crayfish concentrate and hydrolysates FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2017 Thermal gelation of mixed egg yolk/kappa-carrageenan dispersions CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2017 Use of a mixer-type rheometer for predicting the stability of O/W protein-based emulsions LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Capítulo2017 Uso de biopolímeros para la elaboración de andamios con aplicación en ingeniería tisular IV jornada de investigación y postgrado
Artículo2017 Valorization of wastes and by-products from Red-crayfish industry based on their protein content The ibero-american journal of rheology
Artículo2017 Viscoelastic properties, microstructure and stability of high-oleic O/W emulsions stabilised by crayfish protein concentrate and xanthan gum FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2016 A natural-based polymeric hydrogel based on functionalized soy protein EUROPEAN POLYMER JOURNAL
Artículo2016 Characterization of pea protein-based bioplastics processed by injection moulding FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2016 Competencias en Trabajos Fin de Grado: desarrollo y evaluación Revista Iberoamericana de Educación
Ponencia2016 Desarrollo de materiales superabsorbentes biodegradables procesados a partir de subproductos agroindustriales III Jornada de investigación y postgrado: Libro de Actas
Artículo2016 Development and evaluation of rheological and bioactive properties of rice protein-based gels JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Artículo2016 Development of antimicrobial active packaging materials based on gluten proteins JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2016 Development of rice protein bio-based plastic materials processed by injection molding INDUSTRIAL CROPS AND PRODUCTS
Artículo2016 Effect of the injection moulding processing conditions on the development of pea protein-based bioplastics JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2016 Influence of collagen concentration and glutaraldehyde on collagen-based scaffold properties JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Artículo2016 Influence of sorbitol on mechanical and physico-chemical properties of soy protein-based bioplastics processed by injection molding POLIMEROS-CIENCIA E TECNOLOGIA
Artículo2016 Interfacial properties of highly soluble crayfish protein derivatives COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Artículo2016 Microstructural, mechanical, and histological evaluation of modified alginate-based scaffolds JOURNAL OF BIOMEDICAL MATERIALS RESEARCH PART A
Ponencia2016 O-TII.3_24 Development of collagen-based scaffolds with application in tissue engineering Avances en materiales poliméricos: XIV Reunión del Grupo Especializado de Polímeros (GEP) de la RSEQ y RSEF
Ponencia2016 O-TII.9_30 Avances en la formación y caracterización de materiales superabsorbentes basados en proteína de soja Avances en materiales poliméricos: XIV Reunión del Grupo Especializado de Polímeros (GEP) de la RSEQ y RSEF
Ponencia2016 P-TII.13_28 Membranas de nanofribras mediante electrohilado de disoluciones de proteína y PVA Avances en materiales poliméricos: XIV Reunión del Grupo Especializado de Polímeros (GEP) de la RSEQ y RSEF
Artículo2016 Protein/glycerol blends and injection-molded bioplastic matrices: Soybean versus egg albumen JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2016 Shear and extensional properties of kefiran CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2016 Thermomechanical properties and water uptake capacity of soy protein-based bioplastics processed by injection molding JOURNAL OF APPLIED POLYMER SCIENCE
Artículo2015 Características Mecánicas de Uñas Acrílicas en el Toque de Guitarra AFINIDAD
Artículo2015 Development of crayfish bio-based plastic materials processed by small-scale injection moulding JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2015 Development of crayfish protein-PCL biocomposite material processed by injection moulding COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Ponencia2015 Empleo de metodologías participativas y prácticas de laboratorio como herramientas para el desarrollo de competencias FECIES 2015
Artículo2015 Relationship of rheological and microstructural properties with physical stability of potato protein-based emulsions stabilized by guar gum FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2014 Development of albumen/soy biobased plastic materials processed by injection molding JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2014 Development of new albumen based biocomposites formulations by injection moulding using chitosan as physicochemical modifier additive COMPOSITES PART B-ENGINEERING
Artículo2014 Effect of aldehydes on thermomechanical properties of gluten-based bioplastics FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Artículo2014 Influence of protein concentration on the properties of crayfish protein isolated gels INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Ponencia2014 Rheological and mechanical behaviour of PCL-Crayfish composites processed by injection moulding 16th European Conference on Composite Materials, ECCM 2014
Artículo2014 Thermo-mechanical and hydrophilic properties of polysaccharide/gluten-based bioplastics CARBOHYDRATE POLYMERS
Artículo2013 Development of protein-based bioplastics with antimicrobial activity by thermo-mechanical processing JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2013 Efecto del pH en emulsiones o/w formuladas con proteína de patata y quitosano GRASAS Y ACEITES
Artículo2013 Influence of chitosan concentration on the stability, microstructure and rheological properties of O/W emulsions formulated with high-oleic sunflower oil and potato protein FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2013 Interfacial behaviour of crayfish protein isolate FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2013 Interfacial properties of crayfish protein isolate/chitosan mixed films FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2013 Linear viscoelasticity characterization of egg albumen/glycerol blends with applications in material moulding processes FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
Ponencia2012 Effect of ph on o/w emulsions formulated with potato proteins and chitosan GUMS AND STABILISERS FOR THE FOOD INDUSTRY 16
Ponencia2012 Influence of the addition of a polysaccharide to protein-based biodegradable polymeric materials processed by a thermomechanical procedure GUMS AND STABILISERS FOR THE FOOD INDUSTRY 16
Artículo2012 Influence of the presence of monoglyceride on the interfacial properties of soy protein isolate JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2012 Interfacial and emulsifying behaviour of rice protein concentrate FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2012 Interfacial behaviour of chitosan and crayfish protein isolate mixed films GUMS AND STABILISERS FOR THE FOOD INDUSTRY 16
Ponencia2012 Materiales poliméricos biodegradables a partir de mezclas de gluten, aldehído y plastificante Nuevos desafíos para la Ciencia y Tecnología de Polímeros [Recurso electrónico]: VI Congreso Nacional de Jóvenes Investigadores en Polímeros
Artículo2011 Crayfish protein isolated gels. A study of pH influence FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2011 Formation and characterization of lactoferrin/pectin electrostatic complexes: Impact of composition, pH and thermal treatment FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2011 From egg yolk/kappa-Carrageenan dispersions to gel systems: Linear viscoelasticity and texture analysis FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2011 Gluten-Based Bioplastics for a Controlled-Release of Active Agents ICHEAP-10: 10TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON CHEMICAL AND PROCESS ENGINEERING, PTS 1-3
Artículo2011 Interfacial and emulsifying behaviour of crayfish protein isolate LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo2011 Interfacial and Oil/Water Emulsions Characterization of Potato Protein Isolates JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo2011 Microalgae biomass interaction in biopolymer gelled systems FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2011 Wheat gluten-based materials plasticised with glycerol and water by thermoplastic mixing and thermomoulding JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2010 Flow behaviour, linear viscoelasticity and surface properties of chitosan aqueous solutions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2010 Influence of the presence of monoglyceride on the interfacial properties of wheat gluten JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo2010 Influencia del procesado térmico sobre la reología de geles de albumen de huevo AFINIDAD
Artículo2010 Linear viscoelasticity of carob protein isolate/locust bean gum blends JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2010 Temperature and pH as factors influencing droplet size distribution and linear viscoelasticity of O/W emulsions stabilised by soy and gluten proteins FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2009 Application of thermal treatments to enhance gel strength and stability of highly concentrated crayfish-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Ponencia2009 Iberian Meeting on Rheology, IBEREO 2008 APPLIED RHEOLOGY
Artículo2009 Influence of pH on linear viscoelasticity and droplet size distribution of highly concentrated O/W crayfish flour-based emulsions FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2009 Influence of Semicontinuous Processing on the Rheology and Droplet Size Distribution of Mayonnaise-like Emulsions FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Artículo2009 Linear viscoelasticity and microstructure of heat-induced crayfish protein isolate gels FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2008 Composition and structure of carob (Ceratonia siliqua L.) germ proteins FOOD CHEMISTRY
Ponencia2008 Effect of thermal treatments and ph modification on the rheological properties of OAV emulsions stabilised by food proteins Gums and Stabilisers for the Food Industry 14
Artículo2008 Estudio reológico y microestructural de emulsiones concentradas de aceite de girasol en agua estabilizadas con proteínas agroalimentarias GRASAS Y ACEITES
Ponencia2008 High pressure-induced rheological transitions in egg protein dispersions Gums and Stabilisers for the Food Industry 14
Artículo2008 Linear and non-linear viscoelasticity of emulsions containing carob protein as emulsifier JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2008 Physical ageing of crayfish flour at low moisture contents JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY
Artículo2008 Rheology and droplet size distribution of emulsions stabilized by crayfish flour FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo2007 Egg white-based bioplastics developed by thermomechanical processing JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo2007 Influence of high pressure processing on the linear viscoelastic properties of egg yolk dispersions RHEOLOGICA ACTA
Artículo2007 Influencia del pH y de la fuerza iónica sobre la gelificación térmica de proteínas de la yema de huevo GRASAS Y ACEITES
Artículo2007 Protein-based bioplastics: effect of thermo-mechanical processing RHEOLOGICA ACTA
Artículo2007 Relationship between the glass transition temperature and the melt flow behavior for gluten, casein and soya JOURNAL OF CEREAL SCIENCE
Artículo2007 Viscoelasticidad lineal y tamaños de gota de emulsiones O/W estabilizadas por proteínas vegetales AFINIDAD
Artículo2006 Rheology and microstructure of gluten and soya-based o/w emulsions RHEOLOGICA ACTA
Artículo2005 "Apanteles glomeratus", parasitoide de larvas de la mariposa blanca de la col, "Pieris brassicae" Phytoma España
Artículo2005 Evaluación de cuatro métodos de propagación en campo de Trichanthera gigantea Revista de la Facultad de Agronomía de la Universidad del Zulia
Ponencia2005 Reología de emulsiones alimentarias procesadas en un equipo emulsificador semicontinuo (P) Proteínas alimentarias y coloides de interés industrial (JIPAC 2003) : basado en las presentaciones realizadas en las II Jornadas Internacionales de Proteínas y Coloides de Interés Industrial celebradas en el Instituro de la Grasa del 4 al 6 de Junio
Artículo2005 Rheology and processing of gluten based bioplastics BIOCHEMICAL ENGINEERING JOURNAL
Artículo2004 Effect of pH and added electrolyte on the thermal-induced transitions of egg yolk RHEOLOGICA ACTA
Ponencia2004 Gelation of egg yolk: DSC, rheology and electron microscopy GUMS AND STABILIZERS FOR THE FOOD INDUSTRY 12
Artículo2004 Rheology and microstructure of heat-induced egg yolk gels RHEOLOGICA ACTA
Artículo2002 Rheological characterization of egg yolk processed by spray-drying and lipid-cholesterol extraction with carbon dioxide JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo2001 Emulsification rheokinetics of nonionic surfactant-stabilized oil-in-water emulsions LANGMUIR
Artículo2001 Evolución de la cinética de emulsificación y de las propiedades reológicas de emulsiones aceite vegetal en agua preparadas con dos tipos de agitadores GRASAS Y ACEITES
Artículo2000 Dynamic viscoelasticity and flow behavior of a polyoxyethylene glycol nonylphenyl ether/toluene/water system LANGMUIR
Artículo2000 Evolución de las propiedades reológicas de emulsiones aceite vegetal en agua durante el proceso de emulsificación y almacenamiento GRASAS Y ACEITES
Artículo2000 Linear and non-linear viscoelasticity of low-in-cholesterol mayonnaise FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Artículo2000 Reología de derivados de la yema de huevo deshidratada GRASAS Y ACEITES
Artículo1999 Transient flow of o w sucrose palmitate emulsions JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Artículo1998 Cizalla oscilatoria de baja amplitud en cristales líquidos laminares ternarios que contienen un tensioactivo no iónico: influencia de la concentración de tolueno AFINIDAD
Artículo1998 Evolution of the microstructure and rheology of O/W emulsions during the emulsification process CANADIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING
Ponencia1998 Influence of processing on the rheology of egg yolk products PROGRESS AND TRENDS IN RHEOLOGY V
Ponencia1998 Influence of the type of emulsifier on the rheokinetics of the emulsification process PROGRESS AND TRENDS IN RHEOLOGY V
Artículo1998 Influencia de la composición y del procesado sobre la reología de emulsiones AFINIDAD
Artículo1998 Linear viscoelastic properties of sucrose ester-stabilized oil-in-water emulsions JOURNAL OF RHEOLOGY
Artículo1998 Viscous properties of concentrated o w sucrose palmitate emulsions stored at low temperature Anales de Química
Artículo1997 Comportamiento reológico de dispersiones acuosas de un estearato de sacarosa con un alto grado de esterificación AFINIDAD
Artículo1997 Comportamiento reológico no estacionario de emulsiones aceite en agua estabilizadas con un palmitato de sacarosa GRASAS Y ACEITES
Artículo1997 Influence of concentration and temperature on the flow behavior of oil-in-water emulsions stabilized by sucrose palmitate JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1996 Effect of process parameters on the rheological properties of O/W emulsions Rheology and fluid mechanics of nonlinear materials
Ponencia1996 Linear and non-linear viscoelastic behaviour of O/W emulsions containing sunflower oil and a food emulsifier XIITH INTERNATIONAL CONGRESS ON RHEOLOGY, PROCEEDINGS
Ponencia1996 Linear viscoelasticity of O/W sucrose-palmitate emulsions TRENDS IN COLLOID AND INTERFACE SCIENCE X
Artículo1995 Flow behavior and stability of light mayonnaise containing a mixture of egg-yolk and sucrose stearate as emulsifiers FOOD HYDROCOLLOIDS
Artículo1995 Influencia de las concentraciones de aceite y emulsionante en las propiedades reológicas de emulsiones aceite en agua del tipo salsa fina GRASAS Y ACEITES
Artículo1995 Rheology and processing of salad dressing emulsions RHEOLOGICA ACTA
Ponencia1994 Caracterización nutritiva de arbustos forrajeros: digestibilidad e ingestión Producción ovina y caprina: XVIII Jornadas de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia
Artículo1994 Effect of spray-dried or reduced-cholesterol yolk and temperature on the linear viscoelastic properties of mayonnaise JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
Artículo1994 Flow behavior and stability of oil-in-water emulsions stabilized by a sucrose palmitate JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
Artículo1994 Influence of surfactant concentration and temperature on the flow behavior of sucrose oleate aqueous systems COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS
Revisión1994 Rheology of sucrose ester aqueous systems STRUCTURE AND FLOW IN SURFACTANT SOLUTIONS
Artículo1993 Rheokinetic analysis of the hydration of pentasodium triphosphate in a detergent slurry JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1993 Temperature-dependence of viscosity for sucrose laurate water micellar systems COLLOID AND POLYMER SCIENCE
Artículo1992 Flow behavior of sucrose stearate water-systems JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Ponencia1992 Influence of composition on the flow behavior of a detergent slurry THEORETICAL AND APPLIED RHEOLOGY, VOLS 1 AND 2
Ponencia1992 Nonlinear viscoelasticity of mayonnaise containing different egg products THEORETICAL AND APPLIED RHEOLOGY, VOLS 1 AND 2
Ponencia1992 Rheological behavior of sucrose stearate water-systems THEORETICAL AND APPLIED RHEOLOGY, VOLS 1 AND 2
Artículo1992 Transient flow of mayonnaise described by a nonlinear viscoelasticity model JOURNAL OF TEXTURE STUDIES
Artículo1991 Estudio comparativo de viscosidades obtenidas por ensayos de cizalla dinámica y estacionaria en una mayonesa comercial Revista de agroquímica y tecnología de alimentos
Artículo1991 Rheological properties of slurry detergents: influence of temperature and concentration Chemical and Biochemical Engineering Quarterly
Artículo1990 Comportamiento viscoelástico dinámico de mayonesas comerciales Revista de agroquímica y tecnología de alimentos
Artículo1990 Detergentes con bajo contenido en fosfato Ingenieria Quimica
Artículo1989 Method for the obtention of absolute rheologic data in a torque-rheometer AFINIDAD
Artículo1989 Rheological characteristics of a detergent slurry containing pentasodium triphosphate JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1988 Specific viscosity of newtonian aqueous-solutions containing an anionic surfactant and an alkaline pyrophosphate JOURNAL OF THE AMERICAN OIL CHEMISTS SOCIETY
Artículo1987 Cálculo de la eficacia de columnas de rectificación en operación discontinua Ingenieria Quimica

Proyectos de Investigación

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
01/10/2007 04/10/2010 Responsable Estudio de la funcionalidad y bioactividad de derivados proteicos de origen vegetal como vías de aprovechamiento de subproductos agroalimentarios (AGL2007-65709) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
06/07/2011 30/04/2016 Responsable Valorización de Subproductos y Residuos de la Industria del Cangrejo Rojo en Base a su Contenido Proteico (P10-TEP-6134) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico)
23/04/2001 // Responsable Ayudas formación complementaria (doctorado) (AY-3/01) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
01/01/2011 31/12/2011 Responsable Desarrollo de Bioplásticos Hidrofílicos para Materiales Absorbentes y con Capacidad de Liberación Controlada (MAT2010-21404-C02-02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/01/2019 30/09/2022 Responsable Desarrollo de Materiales Superabsorbentes Innovadores, Sostenibles y de Valor Añadido a partir de Biorresiduos (RTI2018-097100-B-C21) Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades (Nacional)
23/04/2001 // Responsable Ayudas formación complementaria (doctorado) (AY-2/01) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
04/05/2009 31/12/2010 Responsable Estudio científico y desarrollo de un prototipo para la detección automática y cuantificación de mastitis subclínica en granjas lecheras (CIT-060000-2009-002) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)
01/01/2016 31/12/2019 Responsable Desarrollo de Materiales Superabsorbentes Biodegradables Procesados a partir de Subproductos Agroindustriales (CTQ2015-71164-P) Ministerio de Economía y Competitividad (Nacional)
01/01/2003 31/12/2005 Responsable Propiedades funcionales y estructurales de sistemas con proteínas alimentarias de origen vegetal (AGL2002-01106) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional)
16/03/2009 16/03/2012 Investigador/a Estudio de Interacciones Proteína-Polisacáridos para el Diseño de Nuevas Emulsiones Alimentarias (P08-AGR-03974) Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas (Autonómico)
01/01/2012 31/12/2014 Responsable Formulación y Procesado de Matrices Bioactivas para Liberación de Biocidas (MAT2011-29275-C02-02) Ministerio de Ciencia e Innovación (Nacional)

Contratos

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
05/06/2019 04/08/2019 Investigador/a Estudio reológico y microestructural de emulsiones consméticas (3619/0997) IZBA Nature, S.L. (Nacional)
25/07/2017 24/07/2019 Responsable Desarrollo de nuevos materiales filtrantes basados en maniobras biodegradables (BIOFILTER) (3128/0345) Andaluza de Filtros, S.L. (ANDEFIL) (Local)
01/05/2011 30/11/2012 Responsable Estudio de propiedades reológicas y fisioquímicas de muestras (suspensiones y disoluciones) procedentes de la empresa Cobre las Cruces, S.A. (1736/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Local)
08/04/2019 28/10/2019 Investigador/a Estudio de propiedades mecánicas de pistas de hielo sintético (3556/0693) EXTRAICE, S.L. (Local)
02/05/2017 01/06/2017 Responsable Estudio reológico de muestras de lechada de cal (3044/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Local)
25/10/2011 24/10/2013 Responsable MESTEC: Monitorización de la estabilidad de salsas de mesa. (1577/0345) MORENO, S.A. (Autonómico)
17/12/2018 16/01/2019 Investigador/a Desarrollo de protocolos para caracterización reológica de muestras de derivados lácteos (3477/0693) INNOLACT, S.L. (Nacional)
07/10/2014 06/11/2014 Responsable Caracterización de muestras de un proceso de obtención de combustible a partir de plástico reciclado. (2352/0345) Plastic Energy, S.L. (Nacional)
08/03/2010 07/09/2010 Responsable Estudio reológico de suspensiones concentradas procedentes de un proceso de extracción de cobre para la empresa Cobre Las Cruces, S.A. (0724/0345) Cobre las Cruces, S.A. (Local)
30/04/2018 29/05/2018 Investigador/a Desarrollo de protocolos para caracterización reológica de muestras de queso crema (3322/0693) INNOLACT, S.L. (Nacional)
11/11/2019 11/12/2019 Investigador/a Procesado y caracterización de bioplásticos procedentes de residuos agroalimentarios (3710/0693) Universidad Nacional Autónoma de Honduras (UNAH) (Internacional)
17/11/2006 17/04/2007 Responsable Estudio de formulaciones de detergentes en tabletas (OG-142/06) Persan, S.A. (Local)
18/12/2012 02/01/2013 Responsable Evaluación Técnica del proyecto "186.433-Nueva Generación de bolsas de altas prestaciones desarrolladas de forma sostenible" (1743/0345) EQA Certificados I+D+I (Nacional)

Ayudas

Fecha de inicio Fecha de fin Rol Denominación Agencia financiadora
19/06/2002 18/06/2003 Responsable Eurorheo 2002-01 (MAT2001-4510-E) Ministerio de Ciencia y Tecnología (Nacional)
01/04/2007 31/12/2007 Responsable Estancias de jóvenes doctores extranjeros en España (SB2005-0094) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
01/06/2012 31/08/2012 Responsable Desarrollo de nanofibras funcionales mediante electrospinning de mezclas proteína-polisacárido (PR2011-0284) Ministerio de Educación (Nacional)
12/09/2005 16/09/2005 Responsable 22 International Meeting on Organic Geochemistry (22 IMOG) (PP2005-01-11) Universidad de Sevilla (Local)
05/05/2010 30/09/2010 Responsable Estrategia para dinamizar la promoción de transferencia tecnológica del Grupo de Reología Aplicada y Tecnología de Fluidos Complejos (OTR2010-PC23) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local)
15/03/2006 31/12/2007 Responsable Thermomechanical processing of food protein-plasticizer blends (HP2005-0127) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
30/12/2008 30/04/2009 Responsable Estudio de interacciones proteína/polisacárido para el diseño de nuevos productos alimentarios (emulsiones y geles) (OTRI/08-PC38) Universidad de Sevilla (Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local)
01/05/2005 31/05/2005 Responsable Estudio de las propiedades estructurales y funcionales de protteíns de algarroba. Proyección a la formulación de nuevos alimentos nutracéuticos (SAB2003-0314) Ministerio de Educación y Ciencia (Nacional)
31/08/2007 31/12/2007 Responsable Estudio de formulaciones de detergentes en tabletas (OTRI/06-PC31) Universidad de Sevilla(Oficina de Transferencia de Resultados de Investigación) (Local)