Manejo de la Duración y el Nivel de Déficit Hídrico en Diferentes Estados Fenológicos para la Mejora de la Funcionalidad y Calidad Sensorial de la Fruta en Olivo y Pistachero

Referencia: AGL2013-45922-C2-1-R

Tipo: Proyecto de investigación
Programa financiador: Plan Estatal 2013-2016 Retos - Proyectos I+D+i
Entidad financiadora: Ministerio de Economía y Competitividad
Ámbito: Nacional
Convocatoria competitiva:
Fecha de inicio: 01/01/2014
Fecha de fin: 30/11/2017
Miembros del Proyecto de investigación
Nombre Rol
Moriana Elvira, Alfonso Responsable
Martín-Palomo García, María José Responsable
Casas Flores, Raquel Investigador/a
Moreno Lucas, Félix Investigador/a
Centeno Muñoz, Ana Investigador/a
Clothier, Brent Investigador/a
Pérez López, David Investigador/a
Corell González, Mireia Investigador/a
Girón Moreno, Ignacio F. Investigador/a
Publicaciones del Proyecto de investigación
Tipo Año Título Fuente
Artículo 2019 Bruising response in ‘Manzanilla de Sevilla’ olives to RDI strategies based on water potential AGRICULTURAL WATER MANAGEMENT
Artículo 2019 Evaluation of growers’ efforts to improve the sustainability of olive orchards: development of the hydroSOStainable index SCIENTIA HORTICULTURAE
Ponencia 2018 Effect of several deficit irrigation schedules on fruit set and fruit growth of olive trees in the north coast region of Egypt Acta Horticulturae
Artículo 2017 Antioxidant capacity, fatty acids profile, and descriptive sensory analysis of table olives as affected by deficit irrigation JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE
Artículo 2017 Approach for using trunk growth rate (TGR) in the irrigation scheduling of table olive orchards AGRICULTURAL WATER MANAGEMENT
Artículo 2016 Comparison of the water potential baseline in different locations. Usefulness for irrigation scheduling of olive orchards AGRICULTURAL WATER MANAGEMENT
Artículo 2015 Changes in the physiological response between leaves and fruits during a moderate water stress in table olive trees AGRICULTURAL WATER MANAGEMENT
Artículo 2015 Feasibility of trunk diameter fluctuations in the scheduling of regulated deficit irrigation for table olive trees without reference trees AGRICULTURAL WATER MANAGEMENT
Artículo 2015 Quality attributes of table olives as affected by regulated deficit irrigation LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Artículo 2015 The phytoprostane content in green table olives is influenced by Spanish-style processing and regulated deficit irrigation LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Nota: la fuente de financiación de las publicaciones se ha obtenido de WOS