Aprovechamiento de Subproductos de la Industria Olivarera. Síntesis y Evaluación de Nuevos Antioxidantes con Potencial Aplicación en el Tratamiento del Parkinson

Referencia: P09-AGR-5098

Tipo: Proyecto de investigación
Programa financiador: Proyectos de Excelencia de la Junta de Andalucía
Entidad financiadora: Junta de Andalucía - Consejería de Innovación, Ciencia y Empresas
Ámbito: Autonómico
Convocatoria competitiva:
Fecha de inicio: 03/02/2010
Fecha de fin: 02/08/2014
Miembros del Proyecto de investigación
Nombre Rol
Espartero Sánchez, José Luis Responsable
Mateos Briz, Raquel Investigador/a
Gonzalez Correa, Jose Antonio Investigador/a
Cert Ventulá, Arturo Investigador/a
Santiago Pavón, Martiniano Investigador/a
Moreda Martino, Wenceslao Investigador/a
Goya Suárez, Luis Investigador/a
De La Cruz Cortes, Jose Pedro Investigador/a
Madrona Mojarro, Andrés Investigador/a
Bravo Clemente, Laura Investigador/a
Pérez Camino, María del Carmen Investigador/a
Publicaciones del Proyecto de investigación
Tipo Año Título Fuente
Artículo 2018 Comparison of the anti-angiogenic potential of hydroxytyrosol and five derivatives FOOD & FUNCTION
Artículo 2016 Evaluation of the Bioavailability and Metabolism of Nitroderivatives of Hydroxytyrosol Using Caco-2 and HepG2 Human Cell Models JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo 2016 Synthesis and Antioxidant Activity of Alkyl Nitroderivatives of Hydroxytyrosol MOLECULES
Artículo 2015 Antioxidant activity of alkyl hydroxytyrosyl ethers in unsaturated lipids FOOD & FUNCTION
Artículo 2015 Differences in the Neuroprotective Effect of Orally Administered Virgin Olive Oil (Olea europaea) Polyphenols Tyrosol and Hydroxytyrosol in Rats JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo 2015 Effect of intracerebral hydroxytyrosol and its nitroderivatives on striatal dopamine metabolism: A study by in vivo microdialysis LIFE SCIENCES
Artículo 2015 Role of the catechol group in the antioxidant and neuroprotective effects of virgin olive oil components in rat brain JOURNAL OF NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY
Artículo 2015 Synthesis and antioxidant evaluation of isochroman-derivatives of hydroxytyrosol: Structure-activity relationship FOOD CHEMISTRY
Artículo 2014 In vivo striatal measurement of hydroxytyrosol, and its metabolite (homovanillic alcohol), compared with its derivative nitrohydroxytyrosol Neuroscience Letters
Artículo 2014 Synthesis and Antioxidant Activity of Nitrohydroxytyrosol and Its Acyl Derivatives JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Artículo 2014 The effect of hydroxytyrosol and its nitroderivatives on catechol-O-methyl transferase activity in rat striatal tissue RSC ADVANCES
Artículo 2013 Anti-apoptotic activity of hydroxytyrosol and hydroxytyrosyl laurate FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY
Artículo 2013 Selective Cytotoxic Activity of New Lipophilic Hydroxytyrosol Alkyl Ether Derivatives JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY
Nota: la fuente de financiación de las publicaciones se ha obtenido de WOS